ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Ψέματα και ανακρίβειες της «Μακεδονίας» για Τριανταφυλλίδη

«Η εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής", σε ό,τι αφορά το δημοσίευμά της στο φύλλο της 17ης Ιανουαρίου 2016, με τίτλο "ΠΟΡΤΡΕΤΟ -Πίσω από τις λέξεις ...κρύβεται ο Αλέξανδρος" που αναφέρεται στο βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, δηλώνει ότι ανακαλεί τις αναληθείς και ανακριβείς πληροφορίες του εν λόγω δημοσιεύματος, που τον αδίκησαν. Σε κάθε περίπτωση η "Μακεδονία της Κυριακής" δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να θίξει την τιμή και την υπόληψη του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.»
Τα παραπάνω αναφέρονται σε σημείωμα της εφημερίδας «Μακεδονία», στο φύλλο.. της Κυριακής 30/10, στις σελίδες των παραπολιτικών της σχολίων.
Το επίμαχο δημοσίευμα το υπέγραφε η Δήμητρα Τσαμποδήμου και ήταν ένα πορτραίτο του δημοσιογράφου και βουλευτή που όπως παραδεχτηκε η εφημερίδα, περιείχε αναληθείς και ανακριβείς πληροφορίες για το πρόσωπό του. To κείμενο ξεκινούσε ως εξής:
" Ήταν παραμονές των εκλογών του 2012, όταν ο Αλέξης Τσίπρας, με τον αέρα του διεκδικητή της εξουσίας, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και δίνει συνέντευξη στην ΕΡΤ3 και τον “Λαβύρινθο”. Ο παρουσιαστής της εκπομπής τον υποδέχεται με θέρμη κι ως απόδειξη των αισθημάτων του προς τον μελλοντικό πρωθυπουργό, του προσφέρει… ζιπουνάκια για τον αγέννητο τότε Ερνέστο. Αμήχανος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται το δώρο, όμως, η κίνηση του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη προκαλεί πλήθος σχολίων, την αναπόφευκτη καζούρα, αλλά και σκεπτικισμό στους “παλιούς” Συριζαίους, που διαβλέπουν πολιτικά κίνητρα πίσω από τα μωρουδιακά. Δύο χρόνια μετά, κι αφού ο κ. Τριανταφυλλίδης κατάφερε να πλασάρει στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα τον εαυτό του ως το πρόσωπο του αγώνα για το άνοιγμα της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη, το όνομά του φιγουράρει στις λίστες των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.(...)