ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Αναμονή ή εκτροπή; Ιδού το δίλημμα

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Γιατί δεν θέλει η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο; Μια πρόχειρη απάντηση είναι ότι ξοφλάει γραμμάτια.
Εχει βρόμικο παρελθόν στο θέμα αυτό, είναι ενδεχομένως ευάλωτη σε πιέσεις λόγω δούναι και λαβείν με τη διαπλοκή και φυσικά προτιμά να πάμε σε εκλογές έχοντας μαζί της και τα οχτώ κανάλια που υπάρχουν σήμερα.
Εκτιμά ότι μια επικοινωνιακή καταιγίδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ θα την βοηθήσει.
Υπεραισιόδοξη πρόβλεψη αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα που είχε στην προηγούμενη φάση η επιθετικότητα των καναλιών κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας είναι.
Κατά τη γνώμη μου η Ν.Δ. δεν επιθυμεί να λειτουργήσει θεσμικά ούτε για τα..  στοιχειώδη, γιατί θεωρεί πως μια τέτοια στάση θα δώσει παράταση ζωής σε μια κυβέρνηση, η οποία κατά την ανάλυσή της συνιστά κίνδυνο για: τη δημοκρατία, το πολιτικό σύστημα, τη Δικαιοσύνη, την οικονομία, τις εξωτερικές σχέσεις, τη θρησκεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ενημέρωση, τον θεσμό της οικογένειας, την υγιεινή διατροφή, το ποδόσφαιρο, τις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων, τις ερωτικές προτιμήσεις των πολιτών, τη νυχτερινή διασκέδαση και πάει λέγοντας.
Ενα κόμμα σοβαρό και υπεύθυνο, ένα κόμμα που ο στόχος του είναι να ενώσει όλους τους Ελληνες και να απαλλάξει τη χώρα από τους βάρβαρους εισβολείς, δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με μια ανώμαλη κατάσταση.
Γι’ αυτό και ζητάει εκλογές ώστε να επιστρέψουμε στην ομαλότητα, όπως το ίδιο την αντιλαμβάνεται.
Γι’ αυτό και εξεγείρεται κάθε φορά που κάποια στελέχη του δεν ακολουθούν με συνέπεια τον πολωτικό βηματισμό του αρχηγού.
Θύμωσε η ηγεσία της επειδή ο Αγοραστός και ο Μίχαλος συμμετέχουν στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Ενοχλήθηκαν οι συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη γιατί η περιφερειάρχισσα ΒΑ Αιγαίου κ. Καλογήρου είπε καλά λόγια για την προσπάθεια της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Χαλάνε το αφήγημα.
Το πρόβλημά της είναι ότι δεν μπορεί να επιβάλει εκλογές.
Να φύγει ο Τσίπρας αυτοβούλως δεν το βλέπω. Να κλονιστεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν το θεωρώ πιθανό.
Να οργανωθεί από τη Δεξιά λαϊκό κίνημα ανατροπής, με ή χωρίς κατσαρόλες, ακούγεται σαν ανέκδοτο.
Τι μένει λοιπόν; Είτε αναμονή είτε εκτροπή.
Η αναμονή όμως μπορεί να προκαλέσει απογοήτευση στο ακροατήριο των φανατικών και να έχουμε φυλλορρόημα προς γειτονικά σχήματα π.χ. Χρυσή Αυγή.
Για την εκτροπή υπάρχει τρόπος: να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της και οι επιλαχόντες και έτσι να πάμε υποχρεωτικά σε εκλογές.
Ναι, αλλά θα πρόκειται για «πραξικόπημα». Ε, και; Τι είναι ένα αναίμακτο «πραξικόπημα» μπροστά στη σωτηρία της πατρίδας...
 Efsyn