ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

H χήρα Καραϊβάζ δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του: Αν ο Γιώργος ήταν μπλεγμένος με τη μαφία δεν θα είχαμε χρέη


«Τον σκότωσαν γι’ αυτά που έγραφε»

Δύο χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του, η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου, μίλησε για τη ζωή μετά το φόνο του συζύγου της, το πιθανό κίνητρο δραστών και τις πορείες των ερευνών της αστυνομίας.
Σε συνέντευξή της στον Σκάϊ (ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη) η κυρία Αλεξανδροπούλου λέει:
«Τον δολοφόνησαν γιατί δεν τους άρεσε αυτά που έγραφε και φοβήθηκαν ίσως αυτά που θα γράψει. Είναι ξεκάθαρο το γιατί δολοφόνησαν τον Γιώργο».
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021 από σφαίρες πληρωμένων δολοφόνων, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.
Δύο χρόνια μετά η δολοφονία που σόκαρε το πανελλήνιο παραμένει ανεξιχνίαστη.
«Είναι πιο δύσκολες μέρες όταν είναι κοντά γιατί αυτό που έρχεται στο μυαλό είναι η ζωή πριν από το συμβάν αυτό, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο δύσκολες αυτές οι μέρες, είναι κάτι σαν γενέθλια στο αντίθετο», δηλώνει η χήρα του δημοσιογράφου.
Ερώτηση του δημοσιογράφου: Θεωρείς ότι ο λόγος για τον οποίο τον δολοφόνησαν ήταν η επαγγελματική του ιδιότητα, ότι δηλαδή δολοφονήθηκε επειδή ήταν δημοσιογράφος;
«Ο Γιώργος δεν είχε με κανέναν προσωπικά, είναι καθαρά ότι είναι λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας και με την αστυνομία που έχω μιλήσει αυτό θεωρούν ότι είναι», απαντά η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ.
Η Στάθα Αλεξανδροπούλου ξεκαθαρίζει ότι ο σύζυγός της δεν είχε πριν τη δολοφονία του δεχθεί απειλές, ούτε όμως η συμπεριφορά του πρόδιδε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε .
Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ ρωτήθηκε επίσης εάν οι επαφές του δημοσιογράφου με πηγές από το οργανωμένο έγκλημα θα μπορούσαν να ήταν αυτές που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων του.
«Ο Γιώργος δεν είχε κρύψει ποτέ ότι είχε επαφές απ’ όλους τους χώρους είχε επαφές και από τους ποινικούς και από τους αστυνομικούς, είχε επαφές και από τους δικηγόρους, είχε επαφές όπου μπορούσε, για να βγάλει το ρεπορτάζ του, αυτό είναι δεδομένο», δηλώνει η χήρα του δημοσιογράφου και προσθέτει:
«Ο Γιώργος έχει αφήσει μια υπερχρεωμένη οικογένεια οπότε αν ο Γιώργος ήταν μπλεγμένος με τη μαφία το μόνο που δεν θα είχε, δεν θα είχαμε χρέη».
Η ίδια εκτιμά ότι για την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η εξιχνίαση της δολοφονίας του συζύγου της αποτελεί ζήτημα τιμής.
Η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ τονίζει ότι ο φόνος του δημοσιογράφου ισοδυναμεί με τρομοκρατικό χτύπημα και ζητά να μην κοπεί η σύνταξη που της χορηγείται, κάτι που προβλέπεται να συμβεί σε 11 μήνες από σήμερα.
«Εμένα αυτό που μένει ως καταπίστευμα είναι ότι λείπει ο Γιώργος αυτό είναι το δεδομένο ότι δολοφόνησαν τον Γιώργο ένα μεσημέρι ο Γιώργος δεν ήρθε στο σπίτι του», τονίζει η ίδια.
- πηγή: ΣΚΑΪ