ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Νέος γύρος «γαλάζιας» έντασης: Άδωνις εναντίον Δένδια για δεύτερη φορά


Δεν άφησε την... ευκαιρία να πάει χαμένη ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έσπευσε να αφήσει σαφέστατες αιχμές κατά του υπουργού Εξωτερικών για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες. Αφορμή για τα νέα εσωκομματικά μαχαιρώματα ήταν αυτή τη φορά το ζήτημα του φράχτη στον Έβρο, καθώς Μαξίμου και Ν.Δ. επιχειρούν να φέρουν την ακροδεξιά και αντιπροσφυγική ατζέντα στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου προκειμένου να απευθυνθούν στο ακραίο ακροατήριο, αλλά και να στρέψουν την προσοχή μακριά από τα Τέμπη και τον ορυμαγδό σκανδάλων και αποκαλύψεων.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ όταν ρωτήθηκε για δηλώσεις κατά του φράχτη στον Έβρο που είχε κάνει στο παρελθόν ο Νίκος Δένδιας, τότε που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δεν... κρατήθηκε δηλώνοντας:
«Είναι αρχηγός ο κ. Δένδιας; Γιατί τον επικαλείστε; Στη ΝΔ έχουμε πολλές απόψεις, αλλά έχουμε έναν αρχηγό. Έχει αλλάξει ποτέ το κόμμα μας θέση επί του φράχτη;»
Συνεχίζοντας την προσπάθεια απαξίωσης του ΥΠΕΞ πρόσθεσε «η ΝΔ έχει 2 εκατ. στελέχη, τι να κάνουμε τώρα; Μπορεί κάποιος να μην έχει άλλη γνώμη;».
Σε μια προσπάθεια, μάλιστα, να εμφανίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως κυρίαρχο και εντός Ν.Δ., ο Άδωνις Γεωργιάδης απέρριψε τα σενάρια πως θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος σε περίπτωση εκλογικής ήττας στις επικείμενες κάλπες. Σημειώνεται, άλλωστε, ότι εδώ και καιρό δημοσιεύματα θέλουν τον Νίκο Δένδια να παρουσιάζεται ως δελφίνος και για τον λόγο αυτό επέλεξε να απέχει από τον δημόσιο διάλογο μετά την τραγωδία στα Τέμπη.
Οπως γράφεi το efsyn.gr δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που ο Άδωνις Γεωργιάδης (και όχι μόνο αυτός) είχε στρέψει ξανά τα πυρά του προς τον Νίκο Δένδια με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη. Τότε είχε κάνει λόγο για «δημοφιλείς υπουργούς» που, εμμέσως πλην σαφώς, κάνουν λευκή απεργία και δεν στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ο υπουργός Εξωτερικών είχε απαντήσει μέσω συνέντευξης στο «Πρώτο Θέμα» δηλώνοντας «ο ρόλος του υπουργού Εξωτερικών δεν είναι να τσακώνεται στα τηλεοπτικά παράθυρα απέναντι στην τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, για μια τραγωδία που πρέπει να προκαλεί συντριβή σε όλους μας. Ο θεσμικός μου ρόλος επιβάλλει λίγα και μετρημένα λόγια. Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή μου αυτή είναι το σπίτι μου, την υπηρετώ από τα φοιτητικά μου χρόνια και έχω μάθει να πράττω πάντοτε ό,τι είναι εθνικά χρήσιμο».