ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

«Παγωμάρα» στο Μαξίμου από τις πραγματικές δημοσκοπήσεις - Κάτω από 30% η ΝΔ, οριακά με τον ΣΥΡΙΖΑ


«Μαύρα σύννεφα» στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς τα μαντάτα που έρχονται από τις πραγματικές δημοσκοπήσεις δεν είναι καθόλου αισιόδοξα για τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό, παρά την προσπάθεια που γίνεται από «φιλικές» εταιρείες μετρήσεων να εμφανίσουν ότι σταδιακά ανακάμπτει η ΝΔ, με τελευταίο παράδειγμα τη δημοσκόπηση της Marc.
Είναι χαρακτηριστικό τι έλεγε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού στο iEidiseis για τα μηνύματα που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως έλεγε την Παρασκευή (31/3) «από την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών υπάρχει ένα «ριμπάουντ» στο κυβερνών κόμμα, αλλά αυτό είναι πολύ μικρό, καθώς είναι της τάξης της μισής ποσοστιαίας μονάδας». Πέραν αυτού, όμως, υπάρχουν και άλλες ανησυχητικές ενδείξεις που προκαλούν έντονο προβληματισμό και «νευρικότητα» στο Μαξίμου.
Έχουν να κάνουν με τα ποσοστά που βγάζουν οι - πραγματικές - κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που κάνει το κυβερνών κόμμα. Σύμφωνα με αυτές, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτω από το 30%. Η δε διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή, καθώς στις μετρήσεις καταγράφονται σχεδόν ισοδύναμα τα δύο μεγάλα κόμματα.
Εάν αυτή η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δεν ανατραπεί τότε η Νέα Δημοκρατία οδηγείται σε πολιτικό σοκ. Και αυτό, γιατί - σύμφωνα πάντα με τις τρέχουσες μετρήσεις - η Νέα Δημοκρατία θα τερματίσει στο 30% ή ακόμη και κάτω από αυτό το ποσοστό στις εκλογές του Μαΐου. Και πρόκειται περί ισχυρού πολιτικού σοκ καθώς όλη η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε δομηθεί γύρω από την αυτοδυναμία με στόχο ποσοστό κοντά στο 40%.
- περισσότερα στο ρεπορτάζ του ieidiseis EΔΩ