ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

«Φθηνή προπαγάνδα»


ΣΥΡΙΖΑ για Ραγκούση: Το σύστημα Μητσοτάκη είναι σε πανικό και συκοφαντεί

Δεν άφησε αναπάντητη την προκλητική ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετείται ξεκάθαρα για το θέμα Ραγκούση κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το σύστημα του Μαξίμου ότι έφτασαν στο σημείο να πλαστογραφήσουν και να προχωρήσουν σε συκοφαντική επίθεση ακόμη και εναντίον των παιδιών του.
Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για «φθηνή προπαγάνδα» και υπογραμμίζει εκ νέου ότι ο πρωθυπουργός «δεν τολμά – όπως έκανε ο κ. Ραγκούσης – να δώσει στη δημοσιότητα τις δηλώσεις του για να δουν οι πολίτες αν και τι ακριβώς δηλώνει από την ενοικίαση της βίλας του στην Τήνο
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 
«Ο πανικός Μητσοτάκη για την κατάρρευση οδηγεί μέχρι και σε πλαστογραφία για άθλια επίθεση στον Ραγκούση
  • Χθες έντυσαν επιβάτες τα στελέχη της ΝΔ στον ΟΣΕ και τα έστησαν μπροστά στις κάμερες να μας πουν πόσο ασφάλεια νιώθουν στα τρένα.
  • Σήμερα πλαστογραφούν έγγραφα για να συνεχίσουν την άθλια συκοφαντική επίθεση εναντίον του κ. Ραγκούση, ακόμη και εναντίον των δυο παιδιών του, 23 και 25 χρόνων.
Το σύστημα Μητσοτάκη βρίσκεται σε πολύ μεγάλο πανικό. Όσο τα μαντάτα από τις αληθινές μετρήσεις θα δείχνουν ότι βουλιάζει, τόσο περισσότερο θα επιχειρεί να βουλιάξει την πολιτική αντιπαράθεση στη φτηνή προπαγάνδα, τη λάσπη και τη χυδαιότητα, αφού δεν έχει απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Και όλα αυτά, ενώ ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά – όπως έκανε ο κ. Ραγκούσης – να δώσει στη δημοσιότητα τις δηλώσεις του για να δουν οι πολίτες αν και τι ακριβώς δηλώνει από την ενοικίαση της βίλας του στην Τήνο.
Τους αφήνουμε στη κρίση του ελληνικού λαού».


Εν τω μεταξύ το δημοσίευμα της «Απογευματινής» διαψεύδει ξεκάθαρα και ο διευθυντής του ΟΑΕΔ Πάρου, τονίζοντας ότι πρόκειται για «φούσκα» και πως δεν υπάρχει καμία παρατυπία.
Ο Βαγγέλης Σκαραμαγκάς μίλησε στο avgi.gr εξηγώντας ότι το μπέρδεμα έγινε από τον όρο πλασματική αναγγελία. «Τι είναι ο όρος; Όταν αιτείται κάποιος στο Ταμείο Ανεργίας για πρώτη φορά, υπάρχει μια αναγκαία και μια ικανή προϋπόθεση. Η αναγκαία προϋπόθεση είναι κατά τα 2 προηγούμενα 12μηνα να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 80 ημέρες εργασίας. Η ικανή να έχει 100-125 ανάλογα τις διατάξεις» ανέφερε και συμπλήρωσε «εν προκειμένω, εδώ έγιναν 2 αιτήσεις γύρω στις 10-12 Οκτωβρίου – όπως χιλιάδες αιτήσεις στην Πάρο και σε όλα τα νησιά που απολύονται εποχικά – οι οποίες επιδοτήθηκαν όπως όλες οι άλλες. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπήρχε τίποτα περίεργο. Όπως όλες οι άλλες αιτήσεις, έτσι αξιολογήθηκαν και αυτές».
Σύμφωνα με τον κ. Σκαραμαγκά η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη για τους νέους επιδοτούμενους να ορίσει «πλασματικά» την ημέρα απόλυσης μέχρι 60 ημέρες μπροστά προκειμένου να πληρούνται τα 80 ένσημα κατ’ έτος. «Σ' αυτήν την περίπτωση "πλασματικά", ενώ ένας άνεργος απολύθηκε στις 12 Οκτωβρίου μπορεί να τον βάλω "πλασματικά" ότι απολύθηκε στις 11 Νοέμβρη» ανέφερε. «Ισχύει για όλους η διάταξη εδώ και δεκαετίες, δεν είναι ειδική ρύθμιση, αλλά πρακτική του Οργανισμού. Η εγκύκλιος το λέει ρητά. Δεν είναι στη διακριτική μου ευχέρεια. Αν εγώ δεν το έκανα, θα μπορούσε να έρθει κάποιος και να μου πει ότι αυτό είναι παράνομο. Η Υπηρεσία εφάρμοσε τον νόμο κατά γράμμα» υπογράμμισε.
«Οποιοσδήποτε έχει στοιχειώδη αντιληπτική ικανότητα, νομίζω καταλαβαίνει. Έγινε αυτό που έπρεπε ακριβώς να γίνει. Δεν κάναμε χάρη σε κανέναν, δεν ευνοήσαμε κανέναν, κάναμε τη δουλειά μας. Αν σ' αυτή τη χώρα κάναμε ο καθένας αυτό που έπρεπε να κάνει, τα πράγματα θα ήταν λίγο καλύτερα, νομίζω» τόνισε με έμφαση επαναλαμβάνοντας ότι η Υπηρεσία το έκανε απέναντι σε έναν άνεργο που δεν ήξερε καν το όνομά του όχι «στο παιδί του Ραγκούση».