ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Ακραίο bullying στο Αρσάκειο Ψυχικού - Τέσσερις συλλήψεις 15χρονων μαθητών


Μια πολύ επικίνδυνη περίπτωση bullying σε βάρος 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο Ψυχικού από συνομήλικούς του αποκαλύφθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο και κατέληξε σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος απ' τα μαθήματα, έξι άτομα ηλικίας 15 ετών έδεσαν σε καρέκλα με πετονιά τον παθόντα και τον έβριζαν. Το παιδί έφυγε απ' το σχολείο χωρίς να πει κάτι στους καθηγητές, αλλά οι γονείς του παρατήρησαν, όταν επέστρεψε στο σπίτι, πως έφερε εξωτερικά σημάδια στο λαιμό. Ο 15χρονος τους αποκάλυψε τότε τι είχε συμβεί στο σχολείο και ακολούθως κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία.
Το Σάββατο η Προστασία Ανηλίκων συνέλαβε, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τέσσερις 15χρονους μαθητές κατηγορούμενους για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία. Ανάμεσά τους κι ένα κορίτσι.
Αφού ειδοποιήθηκαν οι εισαγγελικές αρχές οι τέσσερις νταήδες μαθητές αφέθησαν ελεύθεροι και έγιναν συστάσεις στους γονείς τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξαν ότι ήταν απλά παρόντες στο περιστατικό και δεν συμμετείχαν σε αυτό.
Εκτός των τεσσάρων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα δύο 15χρονων, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στα χρονικά όρια ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
Συνελήφθησαν τέσσερις 15χρονοι ημεδαποί κατηγορούμενοι για εξύβριση, παράνομη βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος συνομηλίκου τους
Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές και βραδινές ώρες της 1-4-2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις 15χρονοι ημεδαποί κατηγορούμενοι για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.
Εκτός των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο 15χρονων ημεδαπών, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στα χρονικά όρια ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας.
Ειδικότερα, άπαντες οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι προέβησαν στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σε βάρος συνομήλικου τους, πρωινές ώρες της 31-3-2023 εντός ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος της Αττικής διαρκούντος του σχολικού προγράμματος.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

- από το efsyn.gr