ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Δεν ζητάμε καμία συγγνώμη: Πώς απαντά τo «Πρώτο Θέμα» στο εξώδικο Ραγκούση


Εξώδικα στην Απογευματινή, στα Παραπολιτικά και στο Πρώτο Θέμα για δημοσιεύματα σχετικά με το σπίτι του στην Πάρο έστειλε την Τετάρτη, ο Γιάννης Ραγκούσης κανοντας λόγο για «νέα αθλιότητα» ενώ παράλληλα ζήτησε επισήμως έλεγχο των πόθεν έσχες του τονίζοντας: «δεν έχω τίποτα να κρύψω». Επίσης ζήτησε έλεγχο «και των δηλώσεων πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και για την εξοχική κατοικία στην Τήνο, όπως και των υπουργών της κυβέρνησης για την εξέλιξη των δανείων τους».
«Σε περίπτωση που άμεσα δεν ζητήσουν συγγνώμη και δεν αποκαταστήσουν την αλήθεια, θα προχωρήσω σε κατάθεση αγωγής σε βάρος αυτών των τριών μέσων, καθώς και του Political, όπως ο νόμος προβλέπει», ανέφερε ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ραγκούσης με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.
Το «Πρώτο Θέμα», στην ηλεκτρονική του έκδοση, αφού ανάρτησε το εξώδικο του βουλευτή επέμεινε στα όσα είχε γράψει απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Ραγκούσης μας έστειλε εξώδικο να ζητήσουμε (εμείς;) συγγνώμη - Κύριε Ραγκούση μας, δάνειο από τον ΟΕΚ για βιλάρα 450τ.μ. στην Πάρο με πισίνα και ενοικίαση με €2.000 την ημέρα; Δεν το λες και εργατική κατοικία...»
Στο δημοσίευμα-απάντηση μεταξύ άλλων αναφέρεται: 
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το Fb του κ. Ραγκούση ότι μας στέλνει εξώδικο με την αξίωση να του ζητήσουμε συγνώμη για τα δημοσιεύματα που αφορούν τη βίλα του. Η έκπληξή μας έγκειται στο γεγονός ότι το protothema.gr (και όχι η εφημερίδα, στην οποία δεν δημοσιεύτηκε σχετικό θέμα) αυτή τη φορά -για να είμαστε ακριβείς- δεν είχε δικό του ρεπορτάζ.
Αναδημοσίευσε, λόγω εύλογου δημοσίου ενδιαφέροντος, πληροφορίες που είχαν άλλα έντυπα, όπως ακριβώς έκαναν εκατοντάδες άλλα sites σ’ όλη την Ελλάδα. Και αυτό, γιατί θεωρήσαμε ότι τα ερωτήματα και το ρεπορτάζ είχαν ουσιαστική δημοσιογραφική βάση και αφορούσαν ένα δημόσιο πρόσωπο. Τηρώντας όλους τους κανόνες της ορθής και πλήρους ενημέρωσης της κοινής γνώμης, αναδημοσιεύσαμε στα ίδια ακριβώς ρεπορτάζ τις απαντήσεις του κ. Ραγκούση (δείτε εδώ και εδώ και εδώ) τις ανακοινώσεις της ΝΔ και τις ανταπαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνοψίζουμε λοιπόν επ’ αυτού: 
  • Πρώτον, δεν ζητάμε καμία συγγνώμη στον κ. Ραγκούση ούτε φυσικά το «Πρώτο Θέμα» θα σταματήσει να δημοσιεύει, να αναδημοσιεύει, να ερευνά και να κάνει αυτα που το κατέστησαν το μεγαλύτερο site στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.
  • Δεύτερον, φυσικά δεκτές είναι και οι απόψεις του, άλλο αυτό, αλλά ούτως ή άλλως, ό,τι έχει υποστηρίξει, δημοσιεύεται στο site. Ασε που μας… χρωστάει κιόλας, γιατί από το 2014 του «διαφημίζουμε» δωρεάν τη βιλάρα του από το «Πρώτο Θέμα».
Τώρα επί της ουσίας, ο κ. Ραγκούσης είναι πολιτικός με παρελθόν, όχι χθεσινός. Είχε περάσει από το ΠΑΣΟΚ, το 2017 ίδρυσε ένα μικρό κόμμα μαζί με δύο σοβαρούς πολιτικούς (την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη) και τελικά κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζει πολύ καλά ότι… έχεις θέμα όταν παίρνεις ένα δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (το λένε και τα αρχικά… Εργατικής Κατοικίας) και το μετατρέπεις σε ενοικιαζόμενη βίλα 450τ.μ. στην Πάρο με πισίνα, γήπεδο τένις κλπ. και το νοικιάζεις με 2.000 ευρώ την ημέρα.
Τα υπόλοιπα, όπως λέει και ο ίδιος, ας ερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και ας κριθούν από τους ψηφοφόρους του στη Β’ Πειραιώς».

H «Απογευματινή» επιμένει και αυτή για Ραγκούση στο πρωτοσέλιδο της αλλά βάζει μπροστά τις ανακοινώσεις της ΝΔ οι οποίες στηρίζονται όμως στο ρεπορτάζ της εφημερίδας...