ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

«Λάθος εκ παραδρομής» ή κάτι άλλο;..


Μια εντυπωσιακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου στο υπουργείο Ναυτιλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την προσφορά τους στις διασώσεις ανθρώπων και στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Στις 31 Μαρτίου εκδόθηκε ένα μακροσκελέστατο δελτίο Τύπου από το υπουργείο, με λεπτομέρειες για την τελετή, δηλώσεις του υπουργού και του υφυπουργού Ναυτιλίας, αλλά και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, ενώ ειδική αναφορά υπήρχε για τις επιτυχίες του Λιμενικού από το 2019 έως σήμερα, σχετικά με τις διασώσεις, τις κατασχέσεις ναρκωτικών ουσιών και τις υποθέσεις λαθρεμπορίου.
Ειδικά για τα ναρκωτικά αναφερόταν: «Από το 2019 έως και σήμερα, σε περισσότερες από 1.800 υποθέσεις, έχουν κατασχεθεί 884 τόνοι κατεργασμένης κάνναβης, 1.485 τόνοι ακατέργαστης κάνναβης, 619 τόνοι κοκαΐνης και περίπου 5 τόνοι ηρωίνη». Η είδηση αναπαράχθηκε σε πολλά ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του δελτίου εύκολα διαπίστωνε κάποιος ότι κάτι δεν πάει καλά με τις κατασχεθείσες ποσότητες.

- διαβάστε περισσοτερα στο ρεπορτάζ που υπογράφει η Χριστίνα Παπασταθοπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών (03.4.2023) ΕΔΩ