ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Η ΕΛ.ΑΣ. σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου και… αρχισυντάκτη


Αποποιείται τις όποιες ευθύνες για το πρωτοφανές περιστατικό της επίθεσης κατά της 12χρονης, θύματος βιασμού και μαστροπείας, η Ελληνική Αστυνομία, δίνοντας και... συμβουλές για τον σχολιασμό της είδησης. Η ΕΛ.ΑΣ. αναγκάστηκε να τοποθετηθεί μετά την έκρηξη οργής και τις διαμαρτυρίες πως η ελληνική πολιτεία έχει αφήσει απροστάτευτο και αβοήθητο ανήλικο θύμα και, φυσικά, πετάει το μπαλάκι των ευθυνών προς την πλευρά της Δικαιοσύνης.
Υποστηρίζει, λοιπόν, ότι το σπίτι στο οποίο φιλοξενείται η 12χρονη «επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία».
Παράλληλα αφήνει και αιχμές κατά δημοσιογράφων και όσων σχολίασαν τις τελευταίες τρομακτικές εξελίξεις.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
"Αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που αναπαράγονται στον έντυπο, ηλεκτρονικό και ραδιοτηλεοπτικό τύπο και αφορούν σε καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος ανήλικης, από το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (3-4-2023) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κατήγγειλε τηλεφωνικά ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στην οικία όπου φιλοξενείται.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών.
Σημειώνεται ότι, η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Εφ.Συν.» ρώτησε τρία υπουργεία για να πάρει την απάντηση ότι... δεν παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπηρεσιακό στέλεχος του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έδειξε προς το υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα της φύλαξης του σπιτιού, ενώ και στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης πέταξαν το μπαλάκι προς την εισαγγελία.

«Πλήρως απροστάτευτο από την Πολιτεία το 12χρονο κορίτσι»

Την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης στρέφουν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας, σήμερα ήρθε και νέα παρέμβαση από την Πόπη Τσαπανίδου.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει «μπορούμε όλοι να φανταστούμε τον τρόμο που ζει το κοριτσάκι. Όλοι εκτός από την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Που το έχουν εγκαταλείψει, χωρίς φύλαξη, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη, χωρίς καμιά βοήθεια, να ξεπεράσει όσα βαριά τραυματικά έχει ζήσει. Και αναρωτιέται κανείς. Γιατί; Πρόκειται άραγε για απάνθρωπη αδιαφορία ή προσπάθεια να προστατευθούν κάποιοι; Και ποιοι είναι αυτοί;».
- από το efsyn.gr