ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

«Υπερασπίσου το Νερό»: μεγάλη συναυλία στη Θεσσαλονίκη


Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη μεγάλη συναυλία στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους, με σύνθημα «Υπερασπίσου το Νερό». Η συναυλία άνοιξε με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τραγουδούν επίσης οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Μυστακίδης, το μουσικό σχήμα «Η Πριγκιπέσα» και οι «Χειμερινοί Κολυμβητές».
Τη συναυλία διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος και στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η επανακινητοποίηση όλων, για την υπεράσπιση και διαφύλαξη του αγαθού ωφέλειας.
Στη συμμετοχή του κόσμου έδωσε έμφαση ο πρόεδρος του Σωματειου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργος Αρχοντόπουλος, σημειώνοντας ότι «ξεκίνησαν άνθρωποι από την Πιερία, τη Δράμα, τη Λάρισα και ήρθαν στη συναυλία». «Να μην γίνει το νερό όπως το ρεύμα ακριβό» σχολίασε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και υποστήριξε ότι «η Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων είναι μια ιδιωτικοποίηση όπως και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας».
«Η τεράστια σε όγκο συναυλία στην Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, δείχνει ότι η κοινωνία δεν πιστεύει λέξη από τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Και συνεχίζει: «Ο νόμος που ψήφισε ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση με την δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής. Άλλωστε, ο ίδιος από το 2018 είχε προαναγγείλει τα σχέδια του για «στρατηγικό επενδυτή» και ρυθμιστική αρχή που θα ελέγχει την αγορά».
Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει ως εξής: «Στις 21 Μαΐου οι Έλληνες πολίτες και με την ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει τέλος σε κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης του».