ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Ποιος παρέσυρε τον Χατζηνικολάου σε γκάφα;


Με ένα εκλογικό σενάριο –«εφιαλτικό», όπως το χαρακτήρισε– άρχισε την εκπομπή του το πρωί της Τετάρτης στον Real fm ο Νίκος Χατζηνικολάου. Με ανάλαφρο ύφος και όχι με χαρακτήρα «βαριάς» αρθρογραφίας ή πολιτικής ανάλυσης, αλλά που σε κάθε περίπτωση δημιουργούσε εντυπώσεις, είπε ότι η Ελλάδα στο επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να έχει σειρά από αλλεπάλληλες προσφυγές στην κάλπη. 
Αρχικά ανέφερε το ενδεχόμενο να μην υπάρξει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και μετά τις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου αν η διαφορά πρώτου και δεύτερου κόμματος είναι μικρή, οπότε θα ξαναπάμε στις κάλπες.
Ύστερα θα έχουμε τον Οκτώβριο, όπως πρόσθεσε, τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κατόπιν το 2024 τις ευρωεκλογές, ενώ αργότερα υπάρχει μια ακόμα πιθανότητα να καταφύγουμε στις κάλπες όταν θα λήξει η θητεία της Προέδρου της Δημοκρατίας. Τότε, αν μετά από τις διαδοχικές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο δεν εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 180 ψήφων ούτε στην τρίτη ψηφοφορία όπως ορίζει (στην πραγματικότητα όριζε) το Σύνταγμα για την εκλογή του/της Προέδρου, θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή και να ακολουθήσουν πρόωρες εκλογές.
Μετά από λίγη ώρα, πάντα με ανάλαφρο ύφος, παραδέχτηκε ότι διέπραξε γκάφα (ως «γέρων», είπε χαριτολογώντας), για την οποία ενημερώθηκε μετά από τηλεφώνημα συνταγματαλόγου στον σταθμό. Ο νομικός τον πληροφόρησε ότι μετά από την αναθεώρηση του Συντάγματος ο/η Πρόεδρος Δημοκρατίας εκλέγεται ύστερα από διαδοχικές ψηφοφορίες, και όχι μόνο με τρεις, και στην τελική από αυτές απαιτείται απλώς σχετική πλειοψηφία.
Διευκρίνισε ότι στη λανθασμένη πληροφορία τον παρέσυρε γνωστός κοινοβουλευτικός, παλαιός και όχι εν ενεργεία, ο οποίος ως ανενεργός κάθεται και φτιάχνει σενάρια, όπως είπε. Ένα από τα οποία δανείστηκε ο δημοσιογράφος και μπήκε στο στούντιο για να το περιγράψει. Μένει η απορία ποιος είναι ο κοινοβουλευτικός και για ποιον λόγο τον «παρέσυρε».
Να διευκρινίσουμε ότι οι αναφορές για την εκπομπή τού Νίκου Χατζηνικολάου σε τούτο το κείμενο έγιναν από μνήμης και γι’ αυτό αποφύγαμε τα εισαγωγικά στις φράσεις. Η ουσία, πάντως, είναι αυτή. Έως τη στιγμή που αναρτάται στο μπλογκ (περίπου 35 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη), δεν έχει ανέβει η ηχογράφηση της εκπομπής στην ιστοσελίδα του Real για να κάνουμε την ακριβή καταγραφή. Αντίθετα έχουν ανέβει άλλες εκπομπές τού σταθμού που άρχισαν αργότερα, όπως της Κάτιας Μακρή, του Μάνου Νιφλή, του Γιώργου Κολοκοτρώνη και των (απογευματινών) Αναστασίας Γιάμαλη και Γιώργου Παγάνη.
- από το HARDDOG