ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Εξώδικο Μαρινάκη: Δεν έχω καμία σχέση με Χρυσή Αυγή και κόμμα Κασιδιάρη


Κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή και τις διεργασίες που γίνονται γύρω από το κόμμα Κασιδιάρη απορρίπτει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με εξώδικο που έστειλε προς την «δημοκρατία». Ο ισχυρισμός της εφημερίδας για φημολογούμενες σχέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ Θανάση Κανελλόπουλο και αδερφό του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, που όπως φαίνεται θα λειτουργήσει ως «μπροστινός» του κόμματος Κασιδιάρη, έφεραν την άμεση αντίδρασή του μέσω εξωδίκου.
Στο εξώδικό του ο Βαγγέλης Μαρινάκης απορρίπτει κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν έχει καμία σχέση με κανένα κόμμα της άκρας Δεξιάς.
«Οι απόψεις και οι θέσεις μου κατά της ακραίας και άκρως αντιδημοκρατικής ιδεολογίας του φασισμού και του ναζισμού, όπως και κατά κάθε μορφής ολοκληρωτισμού είναι απόλυτες, δημόσια διακηρυγμένες και ευρύτατα γνωστές. Οι θέσεις μου αυτές δημόσια εκφράστηκαν κατά τις κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις των ετών 2014 και 2019, αλλά και κατά τις αντίστοιχες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές», αναφέρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και προσθέτει: 

«Στο ίδιο άρθρο γίνεται λόγος περί δήθεν υπόγειων διαδρομών με το Μέγαρο Μαξίμου, που αρχίζουν να διατυπώνονται ερωτήματα αν η κυβέρνηση θέλει εν τέλει τον αποκλεισμό του Κασιδιάρη από τις εκλογές ή αν επικρατούν δεύτερες σκέψεις όσο η αυτοδυναμίας της ΝΔ καθίσταται ανέφικτη.
Και το ισχυριζόμενο αυτό γεγονός δεν θα με αφορούσε ως πολιτική παρατήρηση, αν το όλο δημοσίευμα δεν με συνέδεε με τις υπόγειες διαδρομές και τους δήθεν σχεδιασμούς για το «κόμμα Κασιδιάρη», όπως ευθέως μου καταλογίζει, εμφανίζοντάς με ψευδώς ως έχοντα «άριστες σχέσεις» με τη Χρυσή Αυγή και ταυτόχρονα ως υποστηρικτή με όλες μου τις δυνάμεις, του Κυριάκου Μητσοτάκη
».
Ταυτόχρονα ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρνείται κάθε σχέση με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ, δικηγόρο και αδελφό του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, τον Θανάση Κανελλόπουλο, ο οποίος όπως αναφέρει στο εξώδικό του, είχε δραστηριοποιηθεί στο ποδόσφαιρο πριν τη δική του εμπλοκή.
Ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας ξεκαθαρίζει πως δεν είναι ο ίδιος που «φωτογραφίζει» παλαιότερο άρθρο (στον ιστότοπο newsbreak) με τίτλο: «Ολιγάρχης κάνει δώρο τον Κασιδιάρη στον Κυριάκο; Σανίδα σωτηρίας οι βουλευτές του προφυλακισμένου», αναφέροντας πως ο όμιλος ΕΣΤΙΑ του εξαπολύει λάσπη.
Κλείνοντας το εξώδικό του προς την εφημερίδα «Δημοκρατία», ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποστηρίζει πως ο όμιλος ΕΣΤΙΑ επιχειρεί να τον κατασυκοφαντήσει, με μοναδικό σκοπό τη βαρύτατη προσβολή της προσωπικότητάς του και την έκθεση του στην ανυποληψία του πανελλήνιου.
Στην ίδια απάντηση ο κ. Μαρινάκης αρνείται οποιαδήποτε σχέση τόσο με το κόμμα Κασιδιάρη όσο όμως και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διάψευση Ντόρας για σχέσεις με Κανελλόπουλο

Το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει μεταξύ Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη, αλλά και τις σχέσεις που είχαν τα αδέρφια Κανελλόπουλου με την πολιτική και την οικονομική ελίτ του τόπου προκάλεσε την αντίδραση και της Ντόρας Μπακογιάννη. Στο ρεπορτάζ της η «δημοκρατία» έγραψε πως «σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κανελλόπουλος (που είναι και επικεφαλής του πολιτικού κόμματος ΕΑΝ – η κατάθεση της σχετικής αίτησης έγινε στις 14/2/2022, με σύνθημα “Η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέαˮ) έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Δικαιοσύνη, αλλά και με την οικογένεια Μητσοτάκη, ιδίως με την Ντόρα Μπακογιάννη».
Η ίδια, ωστόσο, με επιστολή της γνωστοποίησε τα κάτωθι: «Με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας σας με τίτλο “Εμφύλιος των έγκλειστων με φόντο τον ολιγάρχη!”, που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου, και για την αποκατάσταση της αλήθειας και την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας δηλώνω ότι δεν έχω καμία σχέση με τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Δεν τον γνωρίζω και δεν έχω καμία κοινωνική και πολιτική σχέση μαζί του».