ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Προσοχή, λασποβροχή! Επικίνδυνα φαινόμενα fake news και τοξικότητας από τη Ν.Δ.


Σε …τζετ λαγκ διαρκείας δείχνει να βρίσκονται ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου μετά το έγκλημα των Τεμπών και το νέο πολιτικό τοπίο που έχει δημιουργηθεί στη χώρα. Η απομάκρυνση έως ολική έλλειψη της αυτοδυναμίας από το προσκήνιο και η κατάρρευση της έως τώρα στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας, η μη ύπαρξη συμμάχων για κυβερνητικές συνεργασίες αν η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές, το γεγονός ότι διακυβεύεται πλέον ακόμα και η πρωτιά στις κάλπες, δημιουργεί νευρική κρίση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος καταφεύγει πλέον στη στρατηγική της λάσπης και των fake news. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, πρωταγωνιστεί δημοσίως στην προσπάθεια επιβολής τοξικής και παλαιοκομματικής ατζέντας στην προεκλογική περίοδο, δουλειά που έως τα Τέμπη έκαναν ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Σοφία Βούλτεψη, ο Νίκος Ρωμανός, η …Ομάδα Αλήθειας, άντε και ορισμένοι βουλευτές των περιθωριακών καναλιών και εκπομπών.

Προφανώς, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναγκάζεται να εγκαταλείπει την εικόνα του «φιλελεύθερου» και του «κεντρώου» πολιτικού και να καταφεύγει στη λάσπη, στα fake news, στην τοξικότητα και στον παλαιοκομματισμό, τη στιγμή που μετά τα Τέμπη το βαθύτερο και κύριο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η αλλαγή και οι ρήξεις.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός:

- ΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε αφορμή από το γεγονός ότι ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, συνυπέγραψε την τροπολογία του κόμματος που ηγείται ο Μακρόν στο Ευρωκοινοβούλιο, για να κατηγορήσει την Κουμουνδούρου ότι θέλει αφύλαχτα σύνορα, για να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες. Τι και αν η συγκεκριμένη απόφαση υπερψηφίστηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία από τους ευρωβουλευτές, μεταξύ αυτών και από τους μισούς βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), του κόμματος δηλαδή που ανήκει και η Νέα Δημοκρατία; Τι και αν η συγκεκριμένη θέση, να μην χρηματοδοτηθούν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό οι φράχτες στα σύνορα της Ευρώπης αποτελεί καιρό τώρα θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (της …κυβέρνησης, δηλαδή, της Ευρωπαϊκής Ένωσης), όπου αντιπρόεδρος είναι ο Έλληνας Μαργαρίτης Σχοινάς, που για ένα μεγάλο διάστημα έδειχνε να φλερτάρει με τις ηγετικές θέσεις της Ν.Δ.; Τι και αν το Συμβούλιο Κορυφής που έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια «περίεργη» πολιτικά συμμαχία (με την Ιταλίδα ακροδεξιά πρωθυπουργό και τον καθόλου …κεντρώο Αυστριακό καγκελάριο) απέρριψε την πρόταση; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχικά, κατηγόρησε τον Παπαδημούλη και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκονται πίσω από την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, εν συνεχεία (και προβοκατόρικα) καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν θα γκρεμίσει τον φράχτη αν εκλεγεί και μετά αν θα τον επεκτείνει σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός. Και όλα αυτά, για μια χούφτα ακροδεξιές ψήφους.

- ΚΥΝΗΓΑ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ, ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ» ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25: Φοβούμενος ότι, πράγματι, μπορεί να υπάρξουν συσχετισμοί που να επιτρέπουν τη συγκρότηση κυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 ακόμα και σε περίπτωση που η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα (ομολογώντας έτσι ότι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση τα ποσοστά του κόμματός του θα είναι χαμηλά), κινδυνολογεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ακόμα και αν ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείει «κυβέρνηση των ηττημένων», ακόμα και αν ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκλείει οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία με το ΜέΡΑ25, ακόμα και αν ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκλείει τη συνεργασία με τα παραπάνω δυο κόμματα, ο πρωθυπουργός επιμένει να κινδυνολογεί.

- ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗ «ΒΙΛΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ», ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η Ν.Δ. ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ …2012: Το Μαξίμου, σε έναν σαφή αντιπερισπασμό για τα υπαρκτά σκάνδαλα κορυφαίων βουλευτών και υπουργών του κόμματός του, επανέφερε στη δημοσιότητα μέσω φιλικών του μέσων, τη «βίλα Ραγκούση». Μια υπόθεση που έχει βγει για πρώτη φορά το …2012, πριν από τις τότε εκλογές, επανήλθε το 2014 (πριν από τις εκλογές του 2015), επανήλθε ξανά πριν από τις εκλογές του 2019 και, φυσικά, επιχειρήθηκε να ξαναστηθεί το έργο και τώρα! Ύστερα, όμως, …ήρθαν οι μέλισσες, καθώς εμφανίστηκαν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα για την έπαυλη του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Τήνο και το σχετικό παρασκήνιο της εποχής εκείνης για τον Χριστοφοράκο, τον Δενδρινό και τη Siemens. Ο δε Ραγκούσης σήκωσε το γάντι και αναμένουμε από Δευτέρα τα νεότερα.

- ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ: Στο πλαίσιο αυτό εμφανίζονται ήδη μετρήσεις (από τη συνήθη εταιρία που κάνει μετρήσεις και για το Μαξίμου), που δείχνουν πως οι μισοί ψηφοφόροι που έφυγαν μετά τα Τέμπη από τη Ν.Δ., έχουν ήδη επιστρέψει. Ενέσεις ηθικού απαραίτητες. (Αν ήταν έτσι, γιατί ανησυχεί το Μαξίμου για την αυτοδυναμία;).

Είναι σαφές – και – από τα παραπάνω ότι το Μαξίμου επιλέγει προκειμένου να συσπειρώσει τη βάση της Ν.Δ. μια τοξική και παλαιοκομματική προεκλογική ατζέντα, που λειτουργεί βλαπτικά τόσο για τη χώρα όσο και για το πολιτικό σύστημα, βρίσκοντας «πρόθυμο» σε αυτόν τον κατήφορο συγκεκριμένα συστημικά μέσα ενημέρωσης. Όπως είναι σαφές πως μέσα σε 50 ημέρες αυτή η ατζέντα μπορεί να μετατραπεί σε μπούμερανγκ.