ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα στον πατέρα Αντώνιο της «Κιβωτού»


Αντιμέτωπος με βαριά αδικήματα είναι πλέον ο πρώην επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου. Ο ιερωμένος και ιδρυτής της Κιβωτού πατήρ Αντώνος κατηγορείται για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 19χρονου πρώην τρόφιμου της Κιβωτού και ενός 15χρονου που φιλοξενείται ακόμη σε δομή της οργάνωσης.
 Οι ασελγείς πράξεις φέρεται να έλαβαν χώρα από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.
Σε βάρος του ιδρυτή της Οργάνωσης ασκήθηκε ποινική δίωξη και για σειρά πλημμελημάτων, δηλαδή για ηθική αυτουργία σε:
  • Βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή
  • Απλή σωματική βλάβη κατά συρροή
  • Απειλή σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή
  • Έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή.
Η δικογραφία που αφορά στην κακουργηματική κατηγορία διαβιβάστηκε ήδη στην ανάκριση, όπου θα παραπεμφθεί ο ίδιος για να απολογηθεί το επόμενο διάστημα.
Η εισαγγελία άσκησε επίσης δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε 7 πρώην εργαζόμενους στην Οργάνωση, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή , της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή (αφορά σε έναν παιδαγωγό σε δομή της επαρχίας).