ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

O Παντελής Μπουκάλας με τα πόδια μέχρι την αλήθεια


Το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, στις 18:00, στην εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια», η Λίνα Νικολακοπούλου και η Αλεξάνδρα Χριστακάκη συζητούν με τον.. Παντελή Μπουκάλα για τα «κλέφτικα τραγούδια και 1821». Αφορμή το βιβλίο «Κλέφτικα τραγούδια μεταφρασμένα σε πέντε γλώσσες» που συνεπιμελήθηκε με τον Αλέξη Πολίτη για λογαριασμό του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων και αφορά τα «Κλέφτικα τραγούδια» και την συμβολή τους στο φιλελληνικό κίνημα στην Ευρώπη.
Στην εκπομπή παρουσιάζονται 12 δημοτικά τραγούδια μεταφρασμένα στην γαλλική, την γερμανική, την αγγλική, την ιταλική και την ρωσική, τα οποία δημιουργήθηκαν και βγήκαν από τα χείλη των καπεταναίων που ήταν στα βουνά και των Ελλήνων που τους θαύμαζαν από το 1824-1843. Μεταφραστές ο Γκαίτε, ο Μύλλερ, ο Τζος, ο Σέρινταν, ο Τομμαζέο, ο Γκνιένιτς και ο Ευλάμπιος, διανοούμενοι και λόγιοι της εποχής.
Info
«Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια»
Λίνα Νικολακοπούλου – Αλεξάνδρα Χριστακάκη
Παντελής Μπουκάλας
Σάββατο 17 Απριλίου 2021, 18:00
Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7