ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Υπουργέ, τα ένσημά σας;


Διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό του Κωστή Χατζηδάκη συμπεραίνει πως δεν είχε κολλήσει ούτε ένα ένσημο, αφού η πρώτη του «δουλειά» σε ηλικία 27 ετών εμφανίζεται να είναι η προεδρία της ΟΝΝΕΔ.. (1992-1994), πριν ξεκινήσουν οι θητείες του ως ευρωβουλευτή (1994-2007) και ύστερα βουλευτή (από το 2007 μέχρι σήμερα).
Ο ίδιος ευτυχώς δεν χρειάστηκε να εργαστεί κατά την διάρκεια των σπουδών του αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την άγνοιά του γύρω από το θέμα, από τη στιγμή που ως υπουργός Εργασίας μας ενημέρωσε σήμερα ότι το σπάσιμο του οκτάωρου θα μπορεί να γίνεται και μετά από αίτημα του ίδιου του εργαζόμενου για να έχει ευελιξία...
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο κ. Χατζηδάκης έφερε το παράδειγμα ενός φοιτητή «που δουλεύει και μπορεί να δίνει εξετάσεις. Μπορεί να κανονίσει αντί να πάρει άδεια άνευ αποδοχών, να πάρει άδεια μετ’ αποδοχών, να δώσει τα εξετάσεις του και σε αντιστάθμισmα να δουλέψει μερικές ώρες παραπάνω τις άλλες μέρες» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ.
Ενημερώνουμε τον κύριο υπουργό πως οι εργαζόμενοι φοιτητές και τις φοιτήτριες έχουν εδώ και πολλά χρόνια δικαίωμα να παίρνουν άδεια, 30 ημερών τον χρόνο –επιπλέον της κανονικής άδειας- για να να δώσουν εξετάσεις, η οποία είναι άνευ αποδοχών εκ μέρους του εργοδότη αλλά αμείβεται από τον ΟΑΕΔ, που υπάγεται στο υπουργείο του.