ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Γεροβασίλη: «Κουτοπονηριά» Βορίδη με τους απόδημους


Για «κουτοπονηριά» του Βορίδη, έκανε λόγο η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη για τη ψήφο των Αποδήμων, προσθέτοντας ότι οι αλλαγές που φέρνει.. ο υπουργός στο σχετικό νόμο είναι πυροτέχνημα για εντυπωσιασμό. Για την επίκληση από πλευράς του κ. Βορίδη την ανάγκη συναίνεσης, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε ότι ήταν εκείνος που έχει δηλώσει ότι δεν θα ανεχθεί να ξανακυβερνήσει η Αριστερά.
Η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε ότι δεν άνοιξε η κ. Τζάκρη το ζήτημα, αλλά αντιθέτως τη ρύθμιση αυτή είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 21 Μαρτίου με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων της Λατινικής Αμερική. Έκανε λόγο για εμπαιγμό των Ελλήνων του Εξωτερικού, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Επιπλέον, όπως είπε η κ. Γεροβασίλη, δεν μπορεί να αποφασίζει ένας Έλληνας για τη ζωή του Έλληνα πολίτη που δεν έχει σχέση με την Ελληνική πραγματικότητα για το πως για παράδειγμα θα πάρει τη σύνταξη του.
Ταυτόχρονα, η πρώην υπουργός σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία αναιρεί τον εαυτό της. Φέρνει μια ρύθμιση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη, όπως τόνισε προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πουθενά αυτό το εκλογικό σύστημα». Ενώ, υπογράμμισε ότι τον προηγούμενο χρόνο, ο προκάτοχος του Μάκη Βορίδη, κ. Θεοδωρικάκος είχε συγκεντρώσει διακομματικά τη στήριξη της πρότασης για τη ψήφο των αποδήμων και είχε ψηφιστεί από όλα τα κόμματα εκτός του ΜΕΡΑ25. Αναρωτήθηκε μάλιστα τι άλλαξε εκ τότε για τη Νέα Δημοκρατία.
Τέλος, η κ. Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι την πρόταση για την Ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα, όπως είπε, ήταν στα πρότυπα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.