ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

«Η Τέχνη του Δρόμου» στην Αλεξανδρούπολη


Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί την Παρασκευή 16 Απριλίου στις 18:00 η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Η Τέχνη του Δρόμου» με τον street artist Same84 να συνεχίζει το καλλιτεχνικό οδοιπορικό του στις.. πόλεις της Ελλάδας.
Στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου, ο Same84 αναζητά τα ιδιαίτερα εκείνα στοιχεία που θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα καθοδηγήσουν την έμπνευσή του για ένα νέο εντυπωσιακό γκράφιτι σε κεντρικό τοίχο της πόλης. Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ο επιβλητικός φάρος είναι το πρώτο στοιχείο που του κεντρίζει το ενδιαφέρον.
Το ταξίδι σε όλες τις γωνιές και τις ομορφιές της πόλης της Θράκης έχει μόνο εκπλήξεις. Κρυμμένους ναούς σε σπήλαια, ιστορικά κάστρα, ωραίους ανθρώπους, φιλόξενους και ανήσυχους, ιστορίες στα νερά του Δέλτα, αλλά και για πρωταθλητές των δρόμων, ορθοπεταλιές, περίπατο στο βουνό με την πρώτη Ελληνίδα που έφτασε στην κορυφή του Έβερεστ, και από εκεί μια βόλτα στο φεγγάρι με μια παρέα από ανήσυχα πιτσιρίκια.
Στην Αλεξανδρούπολη ο Same84 συναντά έναν συνάδελφό του που βάζει χρώμα και φαντασία στους τοίχους των σχολείων της πόλης και συζητά μαζί του για τα γκράφιτι και τη δύναμή τους να αλλάζουν τη διάθεσή μας.
Η επιλογή του καμβά για το νέο mural του Same84 είναι ο τοίχος στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, και η Αλεξανδρούπολη, σε αυτό το ταξίδι της «Τέχνης του Δρόμου», αποκτά το δικό της γκράφιτι με την υπογραφή του.
Παρουσίαση-καλλιτεχνική επιμέλεια: Same84
Οργάνωση-Διεύθυνση παραγωγής: Διονύσης Ζίζηλας
Σενάριο: Γιώργος Τσόκανος & Διονυσία Λαμπαδαρίου
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Νικολάου
Ιδέα: Κατερίνα Παρρή
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Εμμανουήλ Αρμουτάκης
Graphics: Χρήστος Έλληνας
Μοντάζ: Αναστάσιος Ταστσίδης
Photo credits: Εμμανουήλ Αρμουτάκης
Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3.