ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Η Καθημερινή ειρωνεύεται τους δύο βουλευτές της ΝΔ: «Μαμά, μπαμπά, είμαι λαϊκιστούλης»

Mε ένα ειρωνικό σχόλιο η Καθημερινή ασκεί κριτική στους δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που έκαναν ερώτηση στη Βουλή για το «Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος» του Σπύρου Γραμμένου,.. στο «φλΕΡΤ» της ΕΡΤ.
Παραφράζοντας τον τίτλο του τραγουδιού του Σπ. Γραμμένου, ο «Στέντωρ» γράφει στην «Καθημερινή»:
«Μαμά, μπαμπά, είμαι λαϊκιστούλης
Το τραγούδι που εκτελέστηκε ζωντανά στην εκπομπή «Φλερτ» της ΕΡΤ είναι σατιρικό. «Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος», λένε οι στίχοι. Οι βουλευτές Θάνος Πλεύρης και Δημήτρης Μαρκόπουλος, όμως, δεν γέλασαν καθόλου. Θεώρησαν ότι το άσμα «εξωραΐζει» πράξεις βίας, «όπως η δολοφονική επίθεση στη Μarfin». Γι’ αυτό και συνυπογράφουν ερώτηση στη Βουλή. Τι ζητούν; «Να απόσχει (η εκπομπή) στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες». Δηλαδή; Ποιες ενέργειες παρομοιάζουν στο «Μαμά, είμαι κουκουλοφόρος»; Θα ήταν πιο πρακτικό οι βουλευτές να επιστρατεύσουν το γούστο τους για να καταρτίσουν μια λίστα απαγορευμένων. Θα απαγόρευαν το «Μάνα, θα πάω στα καράβια», γιατί εξωραΐζει το brain drain. Το «Μάνα, με τους εννιά σου γιους» γιατί συκοφαντεί την αντισύλληψη. Για το «Μου θυμίζεις τη μάνα μου», ούτε συζήτηση. Κόβεται γιατί προπαγανδίζει το οιδιπόδειο".