ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Και στη δημοσιογραφία και στη Νέα Δημοκρατία


Δεν είναι δα και η πρώτη φορά που ένας δημοσιογράφος διορίζεται μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο ενός υπουργού. Συνήθως με την ιδιότητα του «συμβούλου» ή του «υπεύθυνου επικοινωνίας»,.. καθώς το «δημοσιογράφος» δικαιολογεί χαμηλότερες αποδοχές. Όπως ο Βασίλης Κανέλλης, ας πούμε, ο οποίος έχει τη θέση του μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου και συγχρόνως δημοσιογραφεί και αρθρογραφεί στον όμιλο Μαρινάκη.
Στο παρελθόν πολλοί έχουν διοριστεί σε διάφορες θέσεις του Δημοσίου, όπως για παράδειγμα ο Γρηγόρης Ψαριανός, που διορίστηκε ως μετακλητός στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Π. Πικραμμένο. Ή όπως ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, ως σύμβουλος Επικοινωνίας στον διευθύνοντα της εταιρείας του Δημοσίου Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., δημοσιογράφος κι αυτός.
Ο κατάλογος είναι μακρύς, καθώς περιλαμβάνει δεκάδες δημοσιογράφους που δήλωσαν στο παρελθόν φανατικά «με τον Κυριάκο», το απέδειξαν με τη δουλειά τους και από τον Ιούλιο του 2019, καθένας με τη σειρά του, στελεχώνουν το «επιτελικό κράτος».
Ήδη η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προσλάβει 3.051 μετακλητούς υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων, τους περισσότερους που είχε ελληνική κυβέρνηση από το 2012, αλλά και τους «ακριβότερους», αφού με νομοθετική ρύθμιση φρόντισε εγκαίρως να αυξήσει το ύψος των αποδοχών τους κατά 60%. Δεν δουλεύουνε για ψίχουλα...
Ορισμένοι μάλιστα από τους «με τον Κυριάκο» έχουν χρηματίσει στο παρελθόν σε υψηλές θέσεις στον χώρο της δημοσιογραφίας. O Γιάννης Βλαστάρης, για παράδειγμα, διευθυντής σήμερα του γραφείου επικοινωνίας του πρωθυπουργού, παλαιότερα είχε υπάρξει διευθυντής της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος, παλαιότερα διευθυντής της εφημερίδας Τα Νέα, έχει αναλάβει σήμερα σύμβουλος στρατηγικής και ευρωπαϊκών θεμάτων στο μέγαρο Μαξίμου. Η Αριστοτελία Πελώνη, από την Καθημερινή, σήμερα πλέον είναι κυβερνητική εκπρόσωπος. Ο Δημήτρης Τσιόδρας από το Mega υπεύθυνος στο γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου.
Η Μαρία Χούκλη ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Ά. Σκέρτσου. Ο Αργύρης Παπαστάθης από το Πρώτο Θέμα, πλέον αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας από την Καθημερινή πρόεδρος της ΕΡΤ.
  • από κείμενο της Αγγέλας Νταρζάνου στην «Αυγή» (ολόκληρο ΕΔΩ)