ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Επανήλθε στα περίπτερα ένας παλιός αθλητικός τίτλος


Ένας ιστορικός αθλητικός δημοσιογραφικός τίτλος, με συλλογική τοποθέτηση, επανέρχεται ύστερα από πολλά χρόνια. Ο «Δικέφαλος» κυκλοφορεί ξανά από το Σάββατο ως εβδομαδιαία έκδοση,.. πολυσέλιδη (για τα σημερινά δεδομένα) και με δύο δυνατές προσφορές στη «σακούλα». Η μία είναι το ιδρυτικό καταστατικό τής «Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως», του 1928, σε τεύχος 16 σελίδων με σκληρό εξώφυλλο. Η δεύτερη είναιndvd με την ταινία έρευνας και αφιέρωσης του Τάσου Μπουλμέτη, το «1968», που αποτελεί όχι μόνο ένα σπουδαίο αθλητικό ντοκουμέντο, αλλά και έργο μεγάλης καλλιτεχνικής και δημοσιογραφικής αξίας, αφού διασώζει, μεταξύ άλλων, και μαρτυρίες φωνών της εποχής του μπασκετικού θριάμβου της ΑΕΚ. Ορισμένες από αυτές έχουν αρχίσει να εκλείπουν και η ταινία τις αφήνει παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές.
Από τις υπογραφές του ενωσίτικου ρεπορτάζ που εμφανίζονται στις 48 σελίδες της εφημερίδας (Σταμάτης Βούλγαρης, Σταύρος Καζαντζόγλου, Κώστας Κετσετζόγλου, Γιώργος Τσακίρης κ.ά.) ιδιαίτερη εντύπωση κάνει εκείνη του Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη, ο οποίος επανέρχεται επαναφέροντας μαζί μια ιδιαίτερα δημοφιλή στήλη για τους παλαιότερους φίλους τής ΑΕΚ που υπέγραφε στον προηγούμενο «Δικέφαλο» (ήταν η ψυχή της εφημερίδας) ως Φρίξος Κώνστας.