ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Δεν είχαν άλλο πρώτο θέμα «Τα Νέα»...


Tη νομιμοποίηση της απλήρωτης εργασίας αλλά και τη μείωση του εργοδοτικού κόστους της υπερεργασίας και των υπερωριών με ενσωμάτωση μεγάλου τμήματός τους σε ατομική.. διαπραγμάτευση, που θα μετατρέπει αμέσως το 8ωρο σε 10ωρο, επιχειρεί να κάνει πράξη το υπουργείο Εργασίας με το περίφημο σχέδιο νόμου για τα εργασιακά, το οποίο είναι έτοιμο εδώ και καιρό από το επιτελείο του τέως υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, αλλά αναμένει, με υποδείξεις Μαξίμου, την κατάλληλη στιγμή για την κατάθεσή του.
Φυσικά, η είδηση δεν προέκυψε χθες. Αποτελεί μέρος νομοθετικής διαδικασίας που έχει προτάξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευρύνοντας όλες τις ελαστικές μορφές, συμπεριλαμβανομένων και των περιορισμών στη συνδικαλιστική δραστηριότητα και την κήρυξη απεργιών. Ρυθμίσεις που έρχονται σαν ένα 4ο Μνημόνιο στα εργασιακά και μάλιστα χωρίς καν να έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο δανεισμού από τους πιστωτές.
Αίσθηση δε προκαλεί το γεγονός ότι ο Κωστής Χατζηδάκης το τελευταίο εικοσαήμερο έχει επιδοθεί, με διαδοχικές συνεντεύξεις του σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, σε πρόβα διαρκείας διαλαλώντας τα «πλεονεκτήματα» που μπορεί να έχει η ατομική σύμβαση. Ομως, ενίοτε η πρόβα μπορεί να ματαιώσει ακόμη και την παράσταση. Κι αυτό έγινε σαφές και στον ίδιο τον υπουργό Εργασίας από την έκταση που πήρε, χθες, η κριτική ακόμη και με πρωτοσέλιδο του φιλοκυβερνητικού φύλλου της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». Κίνηση η οποία σε αντίθεση με την απουσία οιασδήποτε κριτικής, πριν από λίγες ημέρες, για το ίδιο θέμα (που έγινε και πάλι πρωτοσέλιδο) από το «Κυριακάτικο Βήμα» του ίδιου ομίλου, αποδόθηκε από κυβερνητικές πηγές στο γεγονός ότι «η εφημερίδα δεν είχε πρώτο θέμα» και επέλεξε ως θέμα «το ωράριο-λάστιχο» όπως έγραφε το πρωτοσέλιδο.
- από ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοψίνη στην Εφημερίδα των Συντακτών (ολόκληρο ΕΔΩ)