ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Συμβολικός αποκλεισμός του ΠΑΜΑΚ από φοιτητές


Σε συμβολικό αποκλεισμό στο κτίριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) πραγματοποιούν από το πρωί μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που αντιδρούν στην εφαρμογή των διατάξεων του νόμου.. 4777/20 για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και το όριο φοίτησης.
Η χθεσινή κατάληψη από ελευθεριακό σχήμα φοιτητών ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί και φοιτητές με πρωτοβουλία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κίνηση του ΠΑΜΑΚ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου, εξηγώντας στα μέλη του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού που προσήλθαν ότι η είσοδος δεν επιτρέπεται μόνο στις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Στα όνειρά μας δεν χωρά βία κι καταστολή. Ζωντανεύουμε τις σχολές μας, συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα Πανεπιστήμιο στο ύψος των αναγκών μας», αναγράφει χαρακτηριστικά το πανό που έχει αναρτηθεί στην πρόσοψη του κτιρίου.
Αιτήματα των φοιτητών, μεταξύ άλλων, είναι το ασφαλές άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα, η μη εφαρμογή – ανατροπή του νόμου Κεραμέως και η αύξηση της χρηματοδότησης για τις ανάγκες και τη φοιτητική μέριμνα. Αντίστοιχη εικόνα σημειώνεται και στο ΑΠΘ, όπου από το πρωί της Τρίτης φοιτητές προχώρησαν σε αποκλεισμό της Πρυτανείας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.
- από το thesstoday