ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Πρεμιέρα για το KitcheN' Health

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και το "KitcheN' Health" μας προσκαλούν το Σάββατο 23 Μαΐου στις 18:45 στο OPEN να μαγειρέψουμε υγιεινά και νόστιμα, αλλά και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Το «KitcheΝ’ Health είναι μία νέα διατροφική προσέγγιση, κατά την οποία κάθε γεύμα εκτός από το διατροφικό του ρόλο έχει και θεραπευτικό σκοπό.
Με ξεναγό τη γνωστή σεφ,.. Μαρία Εκμεκτσίογλου, μαθαίνουμε μέσα από τη διεθνή κουζίνα, γευστικές συνταγές που μας βοηθούν να θωρακίσουμε την υγεία μας.
Η κουζίνα τοποθετημένη σε έναν κήπο γεμάτο λαχανικά, φρούτα και βότανα! Το καλύτερο σκηνικό για να μυηθούμε στη διατροφική αξία των πρώτων υλών των συνταγών αλλά και το σωστό συνδυασμό των υλικών και της σωστής παρασκευής τους.
Σε κάθε επεισόδιο, ένα βασικό υλικό θα είναι πρωταγωνιστής και θα παρουσιάζονται δύο συνταγές αλμυρού φαγητού (η μία συνοδευτικό), μία συνταγή γλυκού αλλά και το tip της ημέρας, μαζί με πολλές συμβουλές για άλλες χρήσεις του βασικού υλικού μας.
Στο πρώτο επεισόδιο το Σάββατο 23 Μαΐου, η Μαρία μας μαθαίνει τα πάντα για το παντζάρι, ένα από τα ισχυρότερα φάρμακα που μας έχει δωρίσει η φύση!
Μαγειρεύει ένα νοστιμότατο κουσκούς παντζαρότο με ψητές γαρίδες και μία δροσερή σαλάτα με παντζαρόχορτα, ανθότυρο και ντακάκια χαρουπιού.
Η Μαρία, ολοκληρώνει τις γευστικές προτάσεις της, με ένα πεντανόστιμο, εύκολο και υγιεινό επιδόρπιο, ένα κέικ παντζάρι, με αλεύρι ολικής άλεσης!
Η Μαρία συζητά με τον Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Πωλ Φαρατζιάν, για τις αντιγηραντικές ιδιότητες του παντζαριού, τον ρωτά για το σωστό συνδυασμό του με άλλα τρόφιμα που βοηθούν στην καλύτερη αφομοίωση των θρεπτικών του συστατικών, αλλά και για μία δίαιτα βασισμένη στο παντζάρι και ακόμα πώς φτιάχνουμε χυμό από παντζάρι χωρίς να καταστρέψουμε τα πολύτιμα συστατικά του.
Την Κυριακή 24 Μαΐου πρωταγωνιστικό υλικό είναι η βρώμη, ένα σιτηρό με πλούσια διατροφική αξία, που αξίζει να το γνωρίσουμε καλύτερα και να το εντάξουμε στην καθημερινή διατροφή μας!
Η Μαρία, εκτός από το νόστιμο μενού, μας δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διατροφική αξία της βρώμης και χρήσιμα tips για να την εντάξουμε στα μενού μας, αξιοποιώντας τα πολλά οφέλη της στην υγεία.
Η σημερινή γευστική και πάντα υγιεινή πρόταση της Μαρίας, βασισμένη στη βρώμη, περιλαμβάνει: κεφτεδάκια στο φούρνο ή στο σχαροτήγανο, ζυμωμένα με βρώμη, που τα συνοδεύουμε με πλιγούρι.
Ένα απολαυστικό smoothie με πολλά λαχταριστά φρούτα, γιαούρτι και σπιρουλίνα, κάνοντάς το και υγιεινό ταυτόχρονα.
Τέλος, η γλυκιά πρόταση της Μαρίας είναι ένα μωσαϊκό ζυμωμένο με βρώμη, ταχίνι και μέλι, μία συνταγή που αποδεικνύει ότι τα γλυκά μπορεί να μην είναι απαγορευτικά για μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
Στο επεισόδιο της Κυριακή, ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πωλ Φαρατζιάν, εξηγεί με ποιον τρόπο, η β-γλυκάνη που περιέχει η βρώμη μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, αλλά και πώς πρέπει να τη χρησιμοποιούμε στην παρασκευή φαγητών και γλυκών.
Απαντά στην ερώτηση της Μαρίας εάν υπάρχουν άτομα που εκδηλώνουν δυσανεξία στη βρώμη, και τέλος, προτείνει το ιδανικό εύκολο και νόστιμο πρωινό με βρώμη.
Tο KitcheN’ Health είναι ένα ταξίδι στα δώρα της φύσης! Σε κάθε επεισόδιο και ένα διαφορετικό υλικό, ένα διαφορετικό ταξίδι γεύσεων!
"KitcheN' Health" κάθε Σαββατοκύριακο στις 18:45 στο OPEN