ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Γι’ αυτό έφυγε ο Κασιδιάρης

Η αποχώρηση του Ηλία Κασιδιάρη από τη Χρυσή Αυγή, που είχε προεξοφληθεί από την «Εφ.Συν.» την περασμένη Δευτέρα («Κοψοχέρης και ο Κασιδιάρης», 18.5.2020), πραγματοποιήθηκε τελικά την Πέμπτη το πρωί με «διάγγελμα» του υπόδικου πρωτοπαλίκαρου της ναζιστικής οργάνωσης και ανάρτηση στο διαδίκτυο μιας πρόσκλησης συμμετοχής στο νέο «κόμμα»..
που θα φτιαχτεί. Εως σήμερα βέβαια, ούτε το όνομα ούτε το πολιτικό στίγμα του νέου κόμματος είναι σαφή. Και κυρίως δεν είναι σαφές το πού ακριβώς θα διαφέρει η οργάνωση Κασιδιάρη από την οργάνωση Μιχαλολιάκου, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή.
Κάτι παρόμοιο συνέβη και μετά τις εκλογές του 2019, με την αποχώρηση της ομάδας Λαγού. Και τότε οι αποχωρήσαντες μιλούσαν γενικά για «λάθη» της ηγεσίας, χωρίς να διευκρινίζουν ποια είναι αυτά.
Στο διάγγελμά του ο Κασιδιάρης δηλώνει ότι αποχωρεί από τη Χρυσή Αυγή διότι η πρόταση που κατέθεσε για «αναδιοργάνωση» δεν έγινε δεκτή, παρά το γεγονός ότι «έγιναν εκτενείς συζητήσεις». Από τη δική του πλευρά, ο Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι δεν κάνει «συναλλαγές με τους πεμπτοφαλαγγίτες ψευτοπατριώτες που μας πολέμησαν και μας πολεμούν».
Επειδή καμιά από τις δύο τοποθετήσεις δεν μας κάνει σοφότερους για τη διένεξη μεταξύ των δύο ναζιστών, η ΕφΣυν φέρνει στο φως ένα σημαντικό ντοκουμέντο: την πρόταση Κασιδιάρη που απέρριψε μετά βδελυγμίας ο Μιχαλολιάκος. Η σημασία αυτού του εγγράφου συνίσταται στο γεγονός ότι σχετίζεται άμεσα με όσα έχουν υποστηρίξει απολογούμενα στο δικαστήριο τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.
- διαβάστε τη συνέχεια του ρπορτάζ του Δ. Ψαρρά στην ΕφΣυν ΕΔΩ