ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Εκκαθαρίσεις στην ΕΡΤ

Φόρτωσαν την ευθύνη για την κατάρρευση του δελτίου ειδήσεων στην αρχισυντάκτρια

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κ. Ζούλας, ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων Φώτης Καφαράκης και ο αρχισυντάκτης Πολιτικού Γ. Τρουπής αποφάσισαν ότι κανείς τους δεν ευθύνεται και ότι η πιο ενδεδειγμένη κίνηση είναι να ρίξουν την ευθύνη στην αρχισυντάκτρια Κική Αγγελοπούλου και να την απομακρύνουν από τη θέση της..
Αυτά γράφει η «Αυγή» που κάνει λογο για εκκαθαρίσεις στην ΕΡΤ. Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ της αναφέρει:
Στην αρχισυντάκτρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Κική Αγγελοπούλου φόρτωσαν τη χαμηλή τηλεθέαση του δελτίου, προκειμένου να μην τη χρεωθούν οι ίδιοι οι επικεφαλής. Ο πρόεδρος Κ. Ζούλας, ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων Φώτης Καφαράκης και ο αρχισυντάκτης Πολιτικού της ΕΡΤ Γ. Τρουπής κατόρθωσαν να παραλάβουν ένα δελτίο με 280.000 τηλεθεατές και να το ρίξουν στους 80.000, με την... εύστροφη κίνηση να το κατεβάσουν από τις 9 το βράδυ στις 7 το απόγευμα.
Και εάν το σχήμα λειτούργησε τον Μάρτιο και ίσως τον Απρίλιο στη διάρκεια του σκληρού lockdown, στη συνέχεια αποδείχθηκε εντελώς αναποτελεσματικό. Μπροστά στην πανωλεθρία οι τρεις υπεύθυνοι γι' αυτό αποφάσισαν ότι κανείς τους δεν ευθύνεται και ότι η πιο ενδεδειγμένη κίνηση είναι να τα ρίξουν στην αρχισυντάκτρια. Την οποία απομάκρυναν από τη θέση της.
Της απέδωσαν την ευθύνη και για τα χαμηλά νούμερα του δελτίου, αλλά και για το θεματολόγιο. Με τον τρόπο αυτόν επιχειρούν να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω, τουλάχιστον στα μάτια του Γ. Γαμπρίτσου, διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος δεν έχει παρέμβαση στις ειδήσεις, όμως έχει δικαίωμα να ζητάει καλά αποτελέσματα.
Στη θέση της Κικής Αγγελοπούλoυ, η οποία απομακρύνθηκε από την περασμένη Δευτέρα, τοποθετήθηκε, τουλάχιστον προς το παρόν, ο Αλέξανδρος Λαχανάς.