ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Διασπορά από τις οθόνες...

Εντάξει, τα περί λειτουργήματος της δημοσιογραφίας είναι πλέον, αν το υποστηρίζεις, ανέκδοτο. Αλλά ως πρόσωπο της τηλεόρασης (ενημέρωσης, παιχνιδιού κ.λπ.) δεν παύεις να είσαι άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει γνώση –αν όχι οπουδήποτε αλλού, τουλάχιστον στη γλώσσα. Γιατί δημιουργείς ακούσματα, αποτυπώνονται λέξεις στο κοινό και αποτυπώνονται λάθος. Έτσι το μικρόβιο διασπείρεται,..
απλώνεται, παγιώνεται και το λάθος επικρατεί ως σωστό που περνάει από τους μεγάλους στα παιδιά.
Αυτό είναι ζημιά, ιδιαίτερα αν περιλαμβάνεσαι στους πρωτοκλασάτους, στους δημοφιλείς που ακούγονται περισσότερο –άρα έχουν μεγαλύτερη απήχηση. Και όταν λες «απόψε το βράδυ» (αντί για σκέτα «βράδυ») ή «ανταπεξέρχονται» (αντί «αντεπεξέρχομαι») ή «διελεύκανση της υπόθεσης» (αντί «διαλεύκανση»), τότε κάνεις ζημιά γιατί βοηθάς στη διασπορά τού λάθους, γίνεσαι τοξικός, μεταδοτικός.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα λάθη που αναφέρονται στο σχόλιο είναι πραγματικά, συγκομιδή των τελευταίων ημερών, από στόματα ιδιαίτερα δημοφιλών, κυρίως δημοσιογράφων. Είπαμε: πρωτοκλασάτων.
- από το harddog