ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

«Πανταχού… απούσα η ΕΣΠΗΤ»

Tην παραίτηση του προεδρείου της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) ζητεί η παράταξη "Δημοσιογραφική Ανανέωση", διότι όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «δεν σταθήκαν αρωγοί ούτε προς τα μέλη, ούτε και προς την κοινωνία»..
Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Δημοσιογραφικής Ανανέωσης» αναφέρει:
 "Πανταχού… απούσα η ΕΣΠΗΤ
Προς το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ (Θ. Μπερεδήμας, Θ. Αλατάς, Φ. Πέπονα, Ν. Κασιμάτη)
Στους δύσκολους καιρούς η ενημέρωση είναι –ακόμη περισσότερο– η ψυχή της Δημοκρατίας.
Ένα δημοσιογραφικό σωματείο έχει διπλή ευθύνη: και προς τα μέλη του και προς την κοινωνία.
Ωστόσο, λόγω της παντελούς απουσίας του ΔΣ στη διάρκεια της πρωτόγνωρης, για όλους, κατάστασης αιτούμαστε της παραίτησής σας.
Διότι:
Δεν σταθήκατε αρωγοί ούτε προς τα μέλη, ούτε και προς την κοινωνία.
Αναφέρουμε τα ελάχιστα:
1. Δεν κάνατε τακτικά ΔΣ ως οφείλατε με τα μέσα που όλοι πλέον χρησιμοποιούμε (αναφέρω μόνο λίγα από αυτά: skype, what’s up, messenger, zoom, τα οποία όλοι λίγο πολύ χρησιμοποιούμε). Και δεν νοείται μέλος ΔΣ δημοσιογραφικού σωματείου να μη γνωρίζει τη χρήση τους το 2020!
2. Θα μπορούσατε να κάνετε δωρεάν webinar με θέμα όπως «πώς να λέγονται ή να γράφονται οι ειδήσεις αυτή την εποχή» και άλλα πολλά. Τι είναι ενημέρωση τι είναι τρομοκρατία.
3. Να κάνετε άτυπες γενικές συνελεύσεις με δικαίωμα ερωτήσεων σε όλους (το zoom υποστηρίζει πολλά άτομα ταυτόχρονα) και ερωτήσεις live.
4. Θα μπορούσατε να … τηλεφωνήσετε σε όλα τα μέλη αυτούς τους δύσκολους καιρούς για ανταλλαγή απόψεων και χάραξη στρατηγικής.
5. Θα μπορούσατε να λειτουργήσετε υποστηρικτικά οικονομικά, ηθικά, ψυχολογικά στους άνεργους, στους συνταξιούχους (έγινε ίσως ελάχιστα και μόνο προς ολίγους).
6. Θα μπορούσατε να ιχνηλατήσετε ποιοι και πόσοι, υπό ποιες συνθήκες εργάζονται εν μέσω πανδημίας και με τι όρους.
7. Να δημιουργήσετε ακόμη και ευκαιρίες πχ. πλατφόρμα όπου χωρίς αμοιβή θα περνούσαμε ειδήσεις όλοι και θα ήταν ανοιχτή στο κοινό ως ενημερωτικό μέσο της ΕΣΠΗΤ.
8. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε κανάλι στο you tube με απόψεις για το αύριο του κλάδου έγκριτων δημοσιογράφων από το εξωτερικό.
9. Να έχετε ρεπορτάζ και ενημέρωση από την κινητικότητα στον Τύπο, από ενημέρωση, ποια μέσα θα υπάρχουν στην νέα κανονικότητα, τι θα αλλάξει στο μέλλον.
ΑΥΤΕΣ είναι ελάχιστες μόνο από τις πολλές πρωτοβουλίες που έπρεπε να είχατε πάρει.
Απουσιάζετε και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή σας την απουσία, άρα σας καλούμε να παραιτηθείτε.
Δημοσιογραφική Ανανέωση"