ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Ποιοι και γιατί θορυβήθηκαν από την «συνάντηση Τσίπρα- Βαρδινογιάννη»…

Όχι ένα αλλά δύο άρθρα φιλοξενεί το φιλοκυβερνητικό Liberal σχετικά με μια συνάντηση που γράφτηκε ότι είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη τις προηγούμενες ημέρες. Η συνάντηση και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα (διότι πληροφορίες δεν μπορεί να υπάρχουν δεδομένου πως τόσο ο πανίσχυρος επιχειρηματίας όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα..
είχαν λόγο να “ενημερώσουν”) φαίνεται πως έχει προκαλέσει την περιέργεια, ή ακόμα και την ανησυχία ορισμένων στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Ο εκδότης του “Φιλελεύθερου” και ιδιοκτήτης του Liberal –που θεωρείται και άτυπος σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη– Θανάσης Μαυρίδης και ο αρθρογράφος Σάκης Μουμτζής (αιχμή του δόρατος της πιο σκληρής αντι-Σύριζα ρητορικής) αφιερώνουν την αρθρογραφία τους σε αυτή την υποτιθέμενη συνάντηση. Και δεν είναι τυχαίο.
Μια από τις πιο σημαντικές, τις πιο ιστορικές και καθοριστικές αναμετρήσεις του παρελθόντος ήταν αυτή του Ομίλου Βαρδινογιάννη και του Ομίλου Κόκκαλη. Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού, το παλιό εναντίον του καινούργιου, ο φιλόδοξος Σωκράτης του ανατολικού μπλοκ εναντίον του πανίσχυρου τότε Βαρδή της τροφοδοσίας του έκτου στόλου. Κι αυτό το παιγνίδι ήταν … στημένο, η τράπουλα σημαδεμένη. Ήταν και οι δύο… ΠΑΣΟΚ! Ναι, φίλοι και φίλες. Είναι γεγονός! Όποιος και να κέρδιζε εκείνη την μάχη στο τέλος θα χαμογελούσε ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν συνωμότησε απλά το σύμπαν για λογαριασμό του Αλέξη. Μας έκαναν πλάκα όλα αυτά τα χρόνια οι Θεοί!
Το μέλλον της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα περνάει μέσα από τα δύο αυτά μεγάλα επιχειρηματικά σπίτια. Οι μεγιστάνες του πλούτου, οι άρχοντες του κόσμου, διάλεξαν ΣΥΡΙΖΑ!
(σημ z: γελάει ο κόσμος) Αν ήθελα να είμαι χαιρέκακος θα έλεγα ότι το μεγάλο κεφάλαιο ψήφισε Αλέξη Τσίπρα. Πρώτα βέβαια είχε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Η παντοδυναμία του Ανδρέα και του Άκη δεν ήταν τυχαία. Το ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής είχε εξασφαλίσει την στήριξη των βαρόνων του χρήματος. Η ΝΔ είχε περιοριστεί στον μικρόκοσμο των βαρονιών της Δεξιάς. Δεν είχε τύχη, δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έκανε “πλάκα” στην ΝΔ για τόσα χρόνια”, αναφέρει στο άρθρο του ο Θανάσης Μαυρίδης θεωρώντας πως αντικείμενο της συζήτησης Βαρδινογιάννη- Τσίπρα ήταν “το μέλλον της κεντροαριστεράς”…
Για να καταλήξει o Θανάσης Μαυρίδης: “Ο Βαρδής εξακολουθεί και είναι ο μεγάλος παίκτης στην αρένα. Απέδειξε ότι έχει μεγαλύτερες αντοχές από τον Σωκράτη. Μεγαλύτερη οικογένεια γαρ. Τέλος πάντων. Ο Βαρδής, λοιπόν, συζήτησε με τον Αλέξη για το μέλλον της κεντροαριστεράς. Κι εδώ που τα λέμε ο Αλέξης κινήθηκε όντως έξυπνα. Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ της Φώφης θα πρέπει προηγουμένως να έχει τη συγκατάθεση του πατριάρχη Βαρδή…Ναι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει “τελειώσει”. Όχι όσο εξακολουθεί να είναι η βασική επιλογή του κρατικοδίαιτου κεφαλαίου και όσο στην χώρα αυτή δεν προχωρούν οι φιλελεύθερες πολιτικές, μοναδικό φάρμακο απέναντι στον κορονοϊό του κρατισμού”.

- από κείμενο στο libre / ολόκληρο ΕΔΩ