ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Η Ιστορία αλλιώς

Τα δέκα πρώτα επεισόδια της νέας εκπληκτικής σειράς ντοκιμαντέρ «Η Ιστορία αλλιώς» (Big History), παραγωγής ΗΠΑ 2013, έχουν την ευκαιρία να δουν σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση-οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 25 έως και την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, στις 17:15.
Από τους δημιουργούς του «The Universe» και του «Life After People», αυτή η σειρά.. ντοκιμαντέρ δίνει μία επιστημονική εξήγηση σε ιστορικά γεγονότα, συνδέοντας κάποια εμβληματικά γεγονότα με την καθημερινή μας ζωή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κληρονομιά των Τιτάνων που κουβαλάμε καθημερινά στις τσέπες μας, κάθε φορά που κάνουμε μια τηλεφωνική κλήση από το κινητό μας. Κάθε φορά που κάνουμε μια κλήση, συνδεόμαστε με τη Μεγάλη Έκρηξη όπου δημιουργήθηκε το ταντάλιο, ένα σπάνιο και μυστηριώδες χημικό στοιχείο που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα. Χωρίς ταντάλιο, τα τηλέφωνα θα ήταν 12 φορές μεγαλύτερα!
Άλλα θέματα που προσεγγίζονται αφορούν στον Κώδικα Ζωής, το γνωστό μας DNA, αλλά και σε κάθε είδους κώδικα που αποτελεί την κινητήρια δύναμη των μηχανών της σύγχρονης εποχής, αφορούν στο ασήμι και στον χρυσό και στον τρόπο που επηρεάζουν τη ζωή μας. Αγαθά που θεωρούμε δεδομένα, όπως ο Ήλιος και το Νερό, εξετάζονται και αυτά μέσα από το πρίσμα της επιστήμης για να ανακαλύψουμε πόσο σπουδαίο ρόλο έχουν παίξει στο πέρασμα των αιώνων.