ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης για τα ΜΜΕ

...πρότεινε η Ελλάδα στην τηλεδιάσκεψη υπουργών της ΕΕ

Τις δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την στήριξη του Τύπου, την περίοδο της πανδημίας, ανέλυσε ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της άτυπης τηλεδιάσκεψης των υπουργών Πολιτισμού και οπτικοακουστικών Θεμάτων της ΕΕ, που έγινε σήμερα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα σε δυο σημεία. Την ανάγκη..
πανευρωπαϊκής επικοινωνιακής εκστρατείας για τον κορονοϊό και τη δημιουργία ειδικού Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης για τον Τύπο. Παρουσιάζοντας τις προτάσεις, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό μιας επαγγελματικής, δομημένης και συνεκτικής Πανευρωπαϊκής Επικοινωνιακής Εκστρατείας για τον κορωνοϊό, με στόχο την ορθή ενημέρωση της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για την εποχή μετά την άρση των περιορισμών. Η Εκστρατεία θα περιλαμβάνει όλα τα μέσα ενημέρωσης των κρατών μελών (τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνο, διαδίκτυο, και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο).
Επίσης μίλησε για τη δημιουργία ενός Ειδικού Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης για τα Mέσα Eνημέρωσης είτε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Coronavirus Response Investment Initiative”, είτε ως ad hoc χρηματοδοτικό εργαλείο υπό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, με στόχο τη διοχέτευση κεφαλαίων στον συγκεκριμένο τομέα.
Ο Στ. Πέτσας αναφέρθηκε και σε δυο άλλους σημαντικούς τομείς:
- Τη διασφάλιση της συμμόρφωσης των πλατφορμών με τις διατάξεις της Οδηγίας για τα Πνευματικά δικαιώματα,
- Την προώθηση προγραμμάτων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την κατάρτιση των δημοσιογράφων, καθώς και προγραμμάτων για την παιδεία στα μέσα.