ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Στην ΕΡΤ το ντοκιμαντέρ για τον Μητσοτάκη

Μετά την προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες, η ΕΡΤ αποφάσισε κι αυτή να μεταδώσει το ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Ευθυμίου «Ορεινές Συμφωνίες» που εστιάζει σε άγνωστες στιγμές από τη ζωή και την πολιτική πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Η μετάδοση θα γίνει με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την Παρασκευή..
29 Μαΐου 2020 και ώρα 21:00 από την ΕΡΤ2.
Το ντοκιμαντέρ με φόντο τα αγαπημένα του βουνά της Κρήτης, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, ανέκδοτες διηγήσεις της οικογένειας, των συνεργατών, αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων,
αναδεικνύει τη σημασία που έδινε ο ίδιος, ως πολίτης και ως πολιτικός, στην προστασία του περιβάλλοντος και μάλιστα σε μια εποχή που η έννοια της οικολογικής συνείδησης ήταν σχεδόν άγνωστη.
Στην ταινία παρουσιάζεται για πρώτη φορά απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είκοσι μέρες πριν από το θάνατό του. Τη μουσική του ντοκιμαντέρ, μια παραγωγή του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης, υπογράφει ο διάσημος συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου και τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Βαγγέλης Κουλίνος.