ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ξανά σε απεργία πείνας και δίψας ο Β. Δημάκης μετά τον νέο εμπαιγμό

Απεργία πείνας και δίψας ξεκίνησε για τρίτη φορά χθες ο Βασίλης Δημάκης μετά τον νέο εμπαιγμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ο κρατούμενος, φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, μετά την επαναμεταγωγή του από τα Γρεβενά μεταφέρθηκε στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, με την αιτιολογία ότι πρέπει να μπει..
σε καραντίνα 14 ημερών.
Όμως, παρά τη διαβεβαίωση της ΓΓ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, που με επίσημη ανακοίνωση υποστήριζε ότι η παραμονή του εκεί θα είναι μόνο για 14 ημέρες, χθες έληξε το χρονικό αυτό όριο και ο Β. Δημάκης δεν είχε μεταφερθεί στο κέλι του, όπου μπορούσε απρόσκοπτα να συνεχίζει την εκπαίδευσή του.
Έτσι, κατέφυγε ξανά στο ύστατο μέσο υπεράσπισης των δικαιωμάτων του που είναι η απεργία πείνας και δίψας, παρότι φανερά καταβεβλημένος αφού είναι η τρίτη φορά πια μέσα σε ένα μήνα.
Σε νέα δήλωσή του μεταξύ άλλων ο κρατούμενος φοιτητής σημειώνει: « Όλη αυτή η ταλαιπωρία δίχως τέλος που περνώ από τις 16/04/2020, ο εκδικητικός βασανισμός μου μέχρι κι ετούτη τη στιγμή που γράφω τη δήλωση αποχής μου απ’ τα πάντα, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία μου από την Γ.Γ Εγκληματικής πολιτικής με οδήγησαν εκεί που απευχόμουν να οδηγηθώ, στην πλήρη αποθάρρυνση μου από την εκπαιδευτική διαδικασία και απ’ όλα από όσα μόχθησα μέχρι τώρα με τον μηδενισμό της στήριξης τόσων ανθρώπων, πολιτών, φορέων, ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθηγητών, συμφοιτητών, καλλιτεχνών και άλλων από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της κατάπτυστης Νικολάου με τους στοχευμένους και πονηρούς χειρισμούς της».
«Ο άνθρωπος, κυρία Νικολάου, πεθαίνει μια φορά και όχι δύο-τρείς-τέσσερις και δεν ξέρω πόσες φορές ακόμα εσείς σχεδιάζετε. Δεν θα σας δώσω τη χαρά» αναφέρει χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της δήλωσής του απευθυνόμενος στη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.
- πηγή: efsyn.gr