ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Απειλές Τραμπ για λουκέτο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα να επιβάλει κανονιστικές ρυθμίσεις ή να κλείσει εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μια ημέρα αφού το Twitter επισήμανε ως «παραπλανητικές» δύο αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου και κάλεσε τους χρήστες του να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών του. Ήταν η πρώτη φορά που το Twitter προέβη..
σε αυτή την κίνηση, στον λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου.
Ο Τραμπ, χωρίς να δώσει κανένα στοιχείο, επανέλαβε τις κατηγορίες του για πολιτική προκατάληψη κατά των συντηρητικών απόψεων εκ μέρους διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έγραψε στο Twitter: «Οι ρεπουμπλικάνοι αισθάνονται πως οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποσιωπούν πλήρως τις συντηρητικές φωνές. Θα επιβάλουμε αυστηρές κανονιστικές ρυθμίσεις ή θα τους κλείσουμε, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί αυτό».
«Καθαρίστε τη θέση σας, ΤΩΡΑ!!!!», πρόσθεσε στην ανάρτηση του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Λίγο νωρίτερα, με άλλη ανάρτηση του, είχε τονίσει ότι το Twitter «καταπνίγει ολοκληρωτικά την ελευθερία του λόγου».
Εκπρόσωποι του Twitter και του Facebook δεν ήταν άμεσα σε θέση να σχολιάσουν τις αναρτήσεις του Τραμπ, ενώ οι μετοχές των εταιρειών αυτών σημείωναν πτώση στις συναλλαγές μετά τις αναρτήσεις του.
Σε δύο αναρτήσεις που έκανε νωρίς το πρωί, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος καταφέρθηκε και πάλι εναντίον της επιστολικής ψήφου, χαρακτηρίζοντας τις ψήφους αυτές ως τίποτα περισσότερο από μία «ουσιαστική απάτη». Ο Τραμπ είχε αναρτήσει παρόμοια μηνύματα για το θέμα της ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο και χθες Τρίτη, με αποτέλεσμα το Twitter να τοποθετήσει ειδική σήμανση κάτω απ' αυτά τα μηνύματα, για να προειδοποιήσει πως οι ισχυρισμοί του δεν έχουν καμία βάση και έχουν διαψευσθεί.
Η δραματική αυτή στροφή της εταιρείας, η οποία έχει αυστηροποιήσει τις πολιτικές της τα τελευταία χρόνια εν μέσω επικρίσεων, ότι η μη παρέμβασή της ενισχύει την εξάπλωση της παραπληροφόρησης, έκανε τον Τραμπ να την κατηγορήσει ότι παρεμβαίνει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

REUTERS, BBC | Kathimerini