ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Δικαιώθηκε μετά από 9 χρόνια ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος

Mετά από εννέα χρόνια ήρθε η δικαίωση για τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο που τον Ιούνιο 2011 έχασε την ακοή του οταν δέχτηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ που του πέταξαν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εναντίον του πρωτου μνημονίου, την οποία κάλυπτε δημοσιογραφικά, φωτογραφίζοντας παράλληλα..

Η χειροβομβίδα κρότου – λάμψης που ρίχτηκε μέσα σε στοά (!), επί της οδού Φιλελλήνων, έσκασε σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό του δημοσιογράφου, απελευθερώνοντας λάμψη 3.000.000 κεριών και κρότο έντασης περίπου 170 ντεσιμπέλ.
Ο ίδιος έγραψε στο Twitter για την δικαστικη απόφαση:
«Με την απόφαση Α8144/15-5-2020 η δικαιοσύνη καταδίκασε τα ΜΑΤ για την επίθεση εναντίον μου στις 15/06/2011. Μια μεγάλη νίκη για τη δημοκρατία, τους πολίτες, τον (αγωνιζόμενο) Τύπο και τη δικαιοσύνη. Μείναμε όρθιοι έστω και εννιά χρόνια μετά...».
Ο Μανώλης Κυπραίος σήμερα είναι κωφός και από τα δύο αυτιά και αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων υγείας (μετατραυματικό στρες, υπολειτουργία λαβυρίνθου, πρόβλημα στη βάδιση), ενώ έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις στο κεφάλι για την τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος.