ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Η Σοφία Γιαννακά και τα κόκκινα γοβάκια της Ακρίτα...

 «Χρονικογράφος στα "Νέα" και πρώην τηλε-παρουσιάστρια, η Έλενα Ακρίτα, κατόρθωσε να κάνει πρόσφατα καριέρα και στα social media εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον όσων δεν συμφωνούν με τις απόψεις της». Ετσι ξεκινάει το άρθρο της Σοφίας Γιαννακά στο iefimerida που έχει τίτλο "Έλενα Ακρίτα, η εθνική μας χωροφύλαξ".
Η Γιαννακά αναφέρει μεταξύ..
άλλων τα εξής απαξιωτικά για την Ελενα Ακρίτα κανοντας ταυτόχρονα και την (οφθαλμοφανέστατη) προπαγάνδα της υπερ του Mιχ. Χρυσοχοΐδη:
"Όπως ο Παπαδημούλης με τα δεκάδες ακίνητα και τα εκατομμύρια στην τράπεζα παριστάνει τον τιμητή του καπιταλισμού, έτσι και η κ. Ακρίτα, με τα σικάτα, κόκκινα γοβάκια της ανέβηκε στο πεζοδρόμιο να διαμαρτυρηθεί για τον κρατούμενο Δημάκη, καθυβρίζοντας «την κυβέρνηση των κοκοβιών», όπως έγραψε. Αν όντως η πολιτεία στερούσε από κρατούμενο το δικαίωμα στην εκπαίδευση, θα το συζητούσαμε. Δεν ισχύει, διαβεβαίωσε ο Χρυσοχοΐδης και μάλλον αυτόν τείνω να πιστέψω.
Τέλος πάντων, αναφέρομαι στην περίπτωση της Έλενας Ακρίτα ενδεικτικά, σαν επιφαινόμενο μιας τάξης εύπορων νεο-αριστερών που έκαναν καριέρα ως αντιπρόσωποι της βιομηχανίας της ηθικής και της κοινωνικής ευαισθησίας στην Ελλάδα. Η κ. Ακρίτα, ειδικότερα, εξελίχθηκε σε ένα είδος διαδικτυακής κουτσομπόλας, μια κακίστρω της ηθικής του ίντερνετ, η οποία τσεκουρώνει τους πάντες με επιθέσεις-καμικάζι στο facebook. Κάποιος την αποκάλεσε «η Ελένη Λουκά της δημοσιογραφίας» επειδή κάνει «ντου» (με αναρτήσεις, όχι σωματικά όπως η συνονόματη) εναντίον επωνύμων για να τρομοκρατήσει."
Η Ελενα Ακρίτα απάντησε στο άρθρο της δημοσιογράφου και (πρωην βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ) Σοφίας Γιαννακά με ένα σύντομο σχόλιο στο fb: