ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Νεκρός 19χρονος από πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών στο Ντιτρόιτ

Νεκρός κι ενας ομοσπονδιακός πράκτορας στο Οκλαντ 

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΛΟΪΝΤ

Διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και χθες το βράδυ, μετά τη δολοφονία στην αρχή της εβδομάδας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη. Κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 19χρονος από πυροβολισμούς που έπεσαν..
μέσα στο πλήθος στο Ντιτρόιτ.
Ο νεαρός δέχτηκε τους πυροβολισμούς γύρω στις 11.30 το βράδυ (τοπική ώρα), σε συμβολή κεντρικών οδών του Ντιτρόιτ, με βάση την ανακοίνωση της αστυνομίας της πόλης.
Οι αστυνομικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν ότι ο 19χρονος συμμετείχε στις διαδηλώσεις, ωστόσο το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς έλαβε χώρα στο σημείο που βρίσκονταν οι διαδηλωτές.
Ο 19χρονος που τραυματίστηκε από τις σφαίρες, πέθανε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο.
Μετά τον θάνατο ενός νεαρού πολίτη στο Ντιτρόιτ  έγινε γνωστό πως άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Ο λόγος για έναν ομοσπονδιακό πράκτορα, ο οποίος δέχτηκε πυρά το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Όκλαντ, τραυματίστηκε βαριά και κατέληξε λίγα λεπτά μετά. Στο ίδιο περιστατικό, τραυματίστηκε κι ένας συνάδελφός του.
Την ίδια ώρα, νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει τρεις, και όχι έναν, αστυνομικούς να πατάνε στο έδαφος τον Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος τους παρακαλά να τον αφήσουν να αναπνεύσει...