ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Στήριξη στους δημοσιογράφους τη Βόρειας Ιρλανδίας

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να συνδράμουν τους δημοσιογράφους στη Βόρεια Ιρλανδία, οι οποίοι τους τελευταίους δώδεκα μήνες αντιμετωπίζουν την κλιμάκωση απειλών από παραστρατιωτικές ομάδες, που δεν διστάζουν να στραφούν ακόμη και κατά της ζωής τους.
Στις 19 Μαΐου δημοσιεύθηκε δημόσια δήλωση αλληλεγγύης στα πρωτοσέλιδα τριών ημερήσιων εφημερίδων «Belfast Telegrap»,.. «Irish News» και «New letters», με την οποία εφημερίδες, βουλευτές και κοινοτικοί ηγέτες στηρίζουν τους δημοσιογράφους που δέχονται απειλές για τη ζωή τους, επειδή αποκάλυψαν την εγκληματική δράση παραστρατιωτικών ομάδων.
Ο Seamus Dooley, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Ενωσης Δημοσιογράφων NUJ, δήλωσε:
«Στο παρελθόν το συνδικαλιστικό κίνημα κατέβαινε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί για τις απειλές που δέχονταν οι εργαζόμενοι. Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα βασιζόμαστε στις εφημερίδες, για να επισημάνουμε τις απειλές που δέχονται οι δημοσιογράφοι. Συνεργαστήκαμε με εκδότες και με τα μέλη μας, που δέχθηκαν αυτές τις απειλές και διασφαλίσαμε την υποστήριξη ενός αντιπροσωπευτικού μέρους της κοινωνίας στη Βόρεια Ιρλανδία. Χαιρετίζουμε με θέρμη τη σθεναρή στάση των πολιτικών και κοινοτικών ηγετών και ευελπιστούμε ότι οι δημοσιογράφοι θα επιχειρήσουν πάλι να φέρουν εις πέρας το έργο τους, με ασφάλεια, για λογαριασμό της κοινής γνώμης».
Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ενώνει τη φωνή της με το μέλος της, την Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων NUJ και καλούν τους δημοσιογράφους μέλη των Ενώσεων σε όλο τον κόσμο, να συνυπογράψουν την ηλεκτρονική έκκληση για τον τερματισμό των απειλών που δέχονται οι συνάδελφοι στη Βόρεια Ιρλανδία: megaphone.org.uk/petitions