ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Πως θα λειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου τα θερινά σινεμά

Aπό την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν οι θερινοί κινηματογράφοι μετά το δίμηνο λουκέτο που έβαλαν λόγω κορωνοϊού. Τα θερινά σινεμά θα λειτουργήσουν με 75% πληρότητα, χωρίς διάλειμμα, μία κενή θέση ανά δύο, μονοδρόμηση των κεντρικών διαδρόμων και ανοιχτά κυλικεία σε όλη τη διάρκεια της προβολής.
Το κείμενο των οδηγιών επικαιροποιήθηκε.. καθώς η αρχική οδηγία σύστηνε πληρότητα της τάξης του 40%. Τελικά η πληρότητα πήγε στο 75%  αυξήθηκαν όμως οι αποστάσεις καθώς ενώ στο πρώτο κείμενο οδηγιών δινόταν η δυνατότητα στους θεατές να κάθονται σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων, στο τελικό κείμενο γίνεται λόγος για ύπαρξη κενού χώρου ανά δύο θεατές.
Παράλληλα, ενώ αρχικά υπήρχε οδηγία περί μη λειτουργίας μπαρ – κυλικείων και δυνατότητα πώλησης σφραγισμένων νερών, αναψυκτικών και σνακ μόνο αν υπάρχει δυνατότητα διανομής τους από το προσωπικό, αυτή αναθεωρήθηκε προτείνοντας την λειτουργία τους πριν, μετά αλλά και κατά την διάρκεια της προβολής έτσι ώστε να μην σημειώνεται συνωστισμός σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.
Όσον αφορά στους θεατές, αυτοί συστήνεται να φορούν μη ιατρική μάσκα και να χρησιμοποιούν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα. Κατά την είσοδο και την έξοδό τους θα πρέπει να τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου ενώ παράλληλα προτείνεται η σταδιακή είσοδος με έξοδος υπό τον συντονισμό αρμόδιων ταξιθετών.
Τέλος σχετικά με την χρήση εισιτηρίου συστήνεται η εκτεταμένη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή η προαγορά, ο ανέπαφος έλεγχος με scanner, η τοποθέτηση ειδικών χωρισμάτων σε ταμεία και γκισέ αλλά και οι ανέπαφες συναλλαγές.
Όλοι οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με το κοινό καλούνται να χρησιμοποιούν μάσκα και γάντια, να απολυμαίνουν συχνά τον εξοπλισμό τους.