ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Μπάχαλο με τα μαθήματα και την εξεταστική στα Πανεπιστήμια

Oι -μη- οδηγίες του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την επανέναρξη των μαθημάτων στα Πανεπιστήμια και ειδικά για τη διεξαγωγή των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου έχουν μετατρέψει τα ΑΕΙ σε Πύργο της Βαβέλ. Το υπουργείο πέταξε την ευθύνη στα ιδρύματα, οι πρυτάνεις στους καθηγητές και οι καθηγητές στους φοιτητές, με το πρόγραμμα της εξεταστικής να παραμένει άγνωστο.
«Τα ΑΕΙ μπορούν κατά την..
κρίση τους να παρατείνουν εκτάκτως τη διάρκεια του εξαμήνου» και «Η αξιολόγηση των φοιτητών θα γίνεται είτε με γραπτές εργασίες και ασκήσεις είτε με εργαστηριακές ασκήσεις, είτε με γραπτή εξέταση με φυσική παρουσία των φοιτητών είτε με εξ αποστάσεως μεθόδους» αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη.
Χωρίς ανακοινωμένο πρόγραμμα εξεταστικής, με καθηγητές που ζητούν από τους φοιτητές να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι θα συμμετάσχουν στη διά ζώσης εξέταση με δική τους ευθύνη, με έμμεσες απειλές ότι θα κοπούν στο μάθημα αν κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εξέτασης διακοπεί έστω και για λίγο η σύνδεση, οι φοιτητές βαδίζουν προς την εξεταστική χωρίς κανένα δεδομένο.
«Η κατάσταση είναι απογοητευτική. Το υπουργείο πετάει το μπαλάκι στις πρυτανείες, οι πρυτανείες στα τμήματα και τα τμήματα πίσω στο υπουργείο. Το σύνηθες “μπαλάκι”, οι φοιτητές, καταλήγουμε να ξεκινάμε εξεταστική και να μας ανακοινώνεται 3-4 μέρες πριν. Στο Φυσικό δεν έχει οριστεί ακόμα ούτε πώς ούτε πότε θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική, ενώ συγκεκριμένη μερίδα καθηγητών τάσσεται υπέρ τού να μη γίνει καθόλου.
Είναι οι ίδιοι που σε συνέλευση τμήματος τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν ψηφίσει να χαθεί η χειμερινή εξεταστική λόγω καταλήψεων, δρώντας εκδικητικά προς τους φοιτητές. Εμείς ζητάμε η εξεταστική να διεξαχθεί κανονικά, διά ζώσης, ή, αν δεν γίνεται για λόγους ασφαλείας, να μας δοθεί η δυνατότητα να περάσουμε τα μαθήματα με απαλλακτικές εργασίες» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Παντελής Παπαχρόνης, φοιτητής στο Φυσικό Αθήνας.

- από ρεπορτάζ της Διαλεκτής Αγγελή στην Εφημερίδα των Συντακτών / ολόκληρο ΕΔΩ