ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Οι «άκρες» του Χαρδαλιά και τα νέα (κυβερνητικά) καθήκοντα Τσιόδρα

"Ρε συ πόσες «άκρες» έχει αυτός ο Χαρδαλιάς;". Αυτό ήταν το ρητορικό ερώτημα του συνομιλητή μου στην άλλη άκρη του τηλεφώνου που με πληροφορουσε για το ότι ο Χαρδαλιάς έχει (πολιτικό) μέλλον μπροστά του. Το ίδιο θα μπορύσε να πει και κάποιος για τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα. Οτι δηλαδή έχει (και) πολιτικό μέλλον μπροστά του..
Παντως ο Β. Σκουρής στα Παιχνίδια Εξουσιας γράφει εν είδει κουίζ δινοντας ταυτόχρονα και την απάντηση:
ΚΟΥΙΖ 1: Πού θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από τον πρωθυπουργό ο Σωτήρης Τσιόδρας; Τώρα που η καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ολοκληρώθηκε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως ο Σωτήρης Τσιόδρας θα έχει το ρόλο άτυπου συμβούλου του για θέματα δημόσιας υγείας. Οι πληροφορίες όμως επιμένουν πως στον επικείμενο ανασχηματισμό ο επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας (Επιτροπή που κατά διαστήματα λειτούργησε και με πολιτικά κριτήρια) δεν αποκλείεται να αναλάβει και κυβερνητικά καθήκοντα. Όπως πχ να αναμορφώσει το (Ν)ΕΣΥ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Μητσοτάκης.
ΚΟΥΙΖ 2: Ποιο πολιτικό πρόσωπο, μεταξύ άλλων, βγαίνει κερδισμένο από την μάχη κατά του κορονοϊού;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όχι μόνο γιατί προήχθη σε υφυπουργό, με αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και γιατί έχει κερδίσει την πλήρη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, που τον βλέπει «συνολικότερα», ως μια προοπτική στο χώρο της δημόσιας τάξης και όχι μόνο.