ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Ελεύθεροι οι δύο ρεπόρτερ του Reuters

Οι δύο ρεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε βαριές ποινές κάθειρξης στη Μιανμάρ για παραβίαση του νόμου περί κρατικών μυστικών, αφέθηκαν ελεύθεροι  αφού παρέμειναν στη φυλακή για περισσότερες από 500 ημέρες .
Ο Ουά Λόουν, 33 ετών και ο Κέι Σου Όου, 29 ετών, καταδικάστηκαν τον Σεπτέμβριο και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επτά ετών, για..
υπόθεση που προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με την πρόοδο της διαδικασίας εκδημοκρατισμού της Μιανμάρ και προκάλεσε κατακραυγή σε διεθνές επίπεδο, με ξένους διπλωμάτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να καταγγέλλουν στημένη δίωξη σε βάρος τους.
Οι δύο δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελέυθεροι στο πλαίσιο της αμνηστίας που χορήγησε ο Πρόεδρος της Μιανμάρ, Ουίν Μγιν, σε χιλιάδες φυλακισμένους. Είναι έθιμο οι αρχές στη Μιανμάρ να αποφυλακίζουν κρατούμενους γύρω στην έναρξη του νέου έτους στο ημερολόγιο της χώρας (17η Απριλίου).