ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Αποζημίωση σε Ηριάννα και Περικλή για τη φυλάκισή τους

Αποζημίωση για τις 400 ημέρες που κρατήθηκαν στη φυλακή αναγνώρισε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών στην Ηριάννα και τον Περικλή που μετά από πρωτόδικη καταδίκη το 2013, κρίθηκαν τον περασμένο Ιούνιο ομόφωνα αθώοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το δικαστήριο, έπειτα από προσφυγή..
των δύο, αναγνώρισε πως πρέπει να αποζημιωθούν για λάθος της διοίκησης που τους κόστισε τον άδικο εγκλεισμό τους και όρισε το ποσό των 6.000 ευρώ στον καθένα, που μεταφράζεται σε 15 ευρώ ημερήσιας αποζημίωσης.
Οι συνήγοροι των δύο αιτούντων τόνισαν στο δικαστήριο πως η κράτησή τους είχε αρνητικές επιπτώσεις στην επαγγελματική τους εξέλιξη αλλά και ότι τους στιγμάτισε κοινωνικά. Ζήτησαν δε, από το δικαστήριο να αναγνωρίσει το ανώτατο όριο των 29 ευρώ την ημέρα που προβλέπεται σε περιπτώσεις άδικης κράτησης, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.
Υπενθυμίζεται ότι η Ηριάννα και ο Περικλής καταδικάστηκαν το 2013 σε κάθειρξη 13 ετών ο καθένας, ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και οδηγήθηκαν στη φυλακή -καθώς το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει αναστολή στην έφεσή τους- όπου και παρέμειναν επί 400 ημέρες. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με σημαντική -για κρίσιμα νομικά ζητήματα που τέθηκαν στη δίκη- ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στην αθώωση των δύο.