ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Ενα εκατομμύριο είδη κινδυνεύουν με εξαφάνιση

Σήμα κινδύνου για τις συνθήκες ζωής στη Γη από επιστήμονες που προσπάθησαν να καταγράψουν τη ζημιά που έχει προκαλέσει στη φύση ο μοντέρνος πολιτισμός.
Συμφωνα με την έρευνα στην οποία συμμετείχαν 145 ειδικοί από 45 χώρες ένα εκατομμύριο είδη βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της εξαφάνισης.

Μόνο ένας μετασχηματισμός σε.. παγκόσμιο επίπεδο του οικονομικού συστήματος θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη για οικοσυστήματα που είναι απαραίτητα για το μέλλον των ανθρώπινων κοινοτήτων, τονίζουν οι ειδικοί.
«Η απώλεια αυτού του μεγέθους σχετίζεται ευθέως με την ανθρώπινη δραστηριότητα και αποτελεί ευθεία απειλή κατά της ευζωίας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» ανέφερε σε δήλωσή του ο ένας εκ των επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Τζόζεφ Σέτελ.
Όπως επισημαίνεται στην έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Παρίσι, για ορισμένα από τα ένα εκατομμύριο είδη φυτών, εντόμων και ζώων - από τα συνολικά 8 εκατ. που υπάρχουν στη Γη - ο κίνδυνος εξαφάνισης είναι ορατός ακόμα και σε βάθος δεκαετιών.
Οι ειδικοί περιγράφουν πώς οι βιομηχανοποιημένες καλλιέργειες και το ψάρεμα καθώς και η αλλαγή του κλίματος λόγω της χρήσης άνθρακα και πετρελαίου, έχουν επιταχύνει τους ρυθμούς εξόντωσης των ειδών.