ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Το πόκερ και οι μπλόφες της Βουλής

του Χρήστου Ξανθάκη

Τί έγινε στη Βουλή, στη μονομαχία των πολιτικών αρχηγών; Θα σας πω εγώ τι έγινε στη Βουλή, στη μονομαχία των πολιτικών αρχηγών. Με το δικό μου τρόπο βεβαίως, γιατί ο ρεπόρτερ Ξανθάκης δεν είναι κάνα μαραμένο μαρουλόφυλλο να παραθέτει δηλώσεις και αποφθέγματα. Πρέπει να το..
γελάσουμε και λίγο με το στόρι, γιατί μπορεί εμείς να πλακωνόμαστε στα σφαλιαρίδια αλλά έχει βγει ο Τούρκος για νταχντιρντί στη Μεσόγειο και δεν θέλει πολύ να γίνει μπαρούτ κιοφτέ η φάση!
Για να μην καθυστερούμε λοιπόν θα σας αναπτύξω το ζήτημα της μπλόφας στο χαρτί. Στο Τέξας Χόλντεμ ας πούμε, που το έχει μάθει πλέον και η κουτσή Μαρία από την τηλεόραση. Ήτοι, δύο φύλλα στο χέρι και πέντε κάτω και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει.
Μπλόφες κυρίες και κύριοι υπάρχουν δύο ειδών. Πρώτη είναι η μπλόφα που έχεις σκατόφυλλο αλλά τους έχεις κόψει και τους υπόλοιπους παίχτες ότι δεν είναι τίποτε καβατζωμένοι και θέλεις να τους διώξεις. Οπότε κάνεις γερά πονταρίσματα, που ανεβαίνουν διαρκώς, τρομάζουν αυτοί, φεύγουν, τα παρατάνε, μαζώνεις εσύ το χρήμα.
Δεν είναι όμως αυτό που συνέβη στη Βουλή.
Αυτή που συνέβη στη Βουλή είναι η δεύτερη εκδοχή της μπλόφας, η μπλόφα με καλό φύλλο.
Όπου εδώ θα εμφανισθεί εκείνος ο κόπανος ο συμμαθητής από το σχολείο που πάντοτε έγλειφε τους καθηγητές και θα ρωτήσει:
Γιατί ρεπόρτερ Ξανθάκη να κάνεις μπλόφα, αφού έχεις γαμώ το χαρτί;
Διότι αγαπητέ κόπανε, απαντώ εγώ, πας να τους τα πάρεις χοντρά, δεν πάρεις να τους τα πάρεις ψιλά.
Και δίνω παράδειγμα για να μαθαίνουν όλα τα φιλομαθή παιδάκια. Ας πούμε ότι έχεις δύο άσσους από χέρι και σκάνε ατάκα και άλλοi δύο κάτω. Αν είσαι κόπανος (το ‘παμε αυτό), θα πας αμέσως ρέστα, θα καταλάβουν οι άλλοι ότι είσαι δυνατός, θα κάνουν πίσω, θα κερδίσεις μεν την παρτίδα, αλλά σιγά τα φράγκα που θα βγάλεις.
Αν είσαι όμως πονηρός, θα πηγαίνεις διαρκώς ντούκου, ίσα ίσα θα μπαίνεις ως το τελευταίο ποντάρισμα και θα τους αφήνεις να νομίζουν ότι ζεις με την ελπίδα. Και στο τελευταίο ποντάρισμα θα πεις «ρέστα» και θα τους πάρεις και το βρακί.
Όπερ και εγένετο στο ελληνικό κοινοβούλιο και ευχαριστώ για την προσοχή σας. Να είστε καλά και καλό Σουκού, το επόμενο δωρεάν μάθημα εν ευθέτω χρόνω!

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr