ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Στην Καισαριανή το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ιωάννου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του σκιτσογράφου Γιάννη Δημόπουλου, ο οποίος έγινε γνωστός στους συναδέλφους αλλά και στο ευρύ κοινό με το δημοσιογραφικό όνομα Γιάννης Ιωάννου.
Η πολιτική κηδεία του Γιάννη Ιωάννου θα γίνει..
αύριο, Σάββατο 11 Μαΐου, στις 11.30 το πρωί, στο Κοιμητήριο της Καισαριανής.
Ο Γιάννης Ιωάννου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944 και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Πολεοδομία στο Iνστιτούτο Πολεοδομίας του Πανεπιστημίου του Παρισιού (I.U.P.) . Ως σκιτσογράφος άρχισε να δημοσιεύει σκίτσα του στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» το 1975 ενώ το 1976 ξεκινά παράλληλα συνεργασία και με την εφημερίδα «Το Βήμα». Εργάστηκε, επίσης, στις εφημερίδες «Πρώτη», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Έθνος» και «Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ είχε μακρόχρονη συνεργασία με τα περιοδικά «Ταχυδρόμος» και «Σχολιαστής».
Ο Γιάννης Ιωάννου υπήρξε ένας εξαιρετικά πετυχημένος γελοιογράφος. Τα σκίτσα του σατίριζαν την πολιτική επικαιρότητα με ένα καυστικό και ιδιαίτερα προσωπικό τρόπο, που τον έκανε μοναδικό. Άνθρωπος με εξαιρετικό ήθος, εργατικός, συνεπής, με πνευματική καλλιέργεια και απαράμιλλη σεμνότητα κατάφερε με τα σκίτσα του να διαμορφώσει έναν προσωπικό κόσμο μέσα από τον οποίο άσκησε κριτική σε κάθε είδους εξουσία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και ιδιαίτερα στα αγαπημένα του παιδιά.