ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Συνεργασία ΑΠΕ-ΜΠΕ με το πρακτορείο της Βόρειας Μακεδονίας ΜΙΑ

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν στα Σκόπια, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), Μιχάλης Ψύλος και ο πρόεδρος του πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας ΜΙΑ, Ντράγκαν Αντόνοφσκι, μετά τη μετανομοσία του τελευταίου από «Macedonian Information Agency» σε..
«Media Information Agency».
«Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ, στα γραφεία του ΜΙΑ, του πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας, μετά τις πολύ θετικές εξελίξεις που είχαμε στις σχέσεις των δύο χωρών, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κοινή συμφωνία να προχωρήσει η συνεργασία των δύο χωρών μας. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για τα πρακτορεία ειδήσεων των δύο χωρών να αναλάβουν και αυτά δράση να φέρουν πιο κοντά τους δύο λαούς», τόνισε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψύλος, ήρθε η ώρα το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το ΜΙΑ «να συμβάλουν ακόμα περισσότερο στη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες μας και να δείξουμε ότι μέσα από τη φιλία και τη συνεργασία μπορούν να λυθούν προβλήματα, τα οποία μέχρι τώρα φαινόντουσαν άλυτα».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΜΙΑ, Ντράγκαν Αντόνοφσκι, αναφέρθηκε υπογράμμισε ότι σκοπός της παρούσας συνεργασίας είναι η μετάδοση «αληθινών, συγκεκριμένων και επιβεβαιωμένων πληροφοριών», κατά τα επαγγελματικά πρότυπα που εφαρμόζουν τα δύα πρακτορεία, επισημαίνοντας πως «η ουσία είναι να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη των δύο χωρών ώστε να σπάμε και τα στερεότυπα από λανθασμένες πληροφορίες».
Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι «το μέλλον ανήκει στα πρακτορεία γιατί στην εποχή των fake news, τα πρακτορεία είναι αυτά που έχουν τη δυνατότητα να μεταδίδουν τις ειδήσεις στην πραγματική τους βάση», αλλά και ότι οι πολίτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βόρεια Μακεδονία «θα διαπιστώσουν σύντομα τι σημαίνει επαγγελματική συνεργασία, με επαγγελματικά πρότυπα»