ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Τι γυρεύει ο Σρόιτερ στα Εξάρχεια;

Τα Εξάρχεια είναι, ίσως, η πιο ιδιαίτερη συνοικία της Αθήνας καθώς ανέκαθεν θεωρούνταν «επαναστατική» περιοχή με δικούς της κανόνες.
Στην «χρυσή» εποχή τους τα Εξάρχεια θεωρούνταν μια γειτονιά μποέμ και κατοικούνταν από επιφανείς Έλληνες, εκφράζοντας ένα κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό ρεύμα.
Πώς, όμως, τα Εξάρχεια των..
καλλιτεχνών, των φιλοσόφων, τωνποιητών, τα Εξάρχεια του Νικόλα Άσιμου, του Παύλου Σιδηρόπουλου, της Κατερίνας Γώγου και της ροκ-ιδεολογικής επανάστασης έφτασαν να θεωρούνται, από κάποιους, «άβατο» και ορμητήριο κάθε λογής κακοποιών, από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι δουλεμπόρους και ληστές;
Απόψε στις 00:15, ο Αντώνης Σρόιτερ και η «Αυτοψία» συναντούν θρυλικές μορφές κι ανθρώπους-σύμβολα των Εξαρχείων.
Στην κάμερα της εκπομπής, μιλούν ο Νώντας Σκυφτούλης -ηγετική μορφή του αναρχικού κινήματος-, ο Θεόδωρος Πισιμίσης που για πολλούς θεωρείται η ζωντανή ιστορία της πλατείας των Εξαρχείων και ο Γιώργος Καραμπελιάς που έχει γράψει τη δική του ιστορία στους δρόμους και τις συγκρούσεις της «επαναστατικής» γειτονιάς.
Μιλούν, επίσης, γνωστοί καλλιτέχνες που μεγάλωσαν στα Εξάρχεια ενώ κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν πώς είναι να ζει κάποιος, σήμερα, εκεί.