ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Τσίπρας: φουλ επίθεση σε Μητσοτάκη, «εξαφάνισε» Φώφη...

...κάλεσε στην κάλπη τους 17αρηδες

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ  ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, η Πανελλαδική Συνάντηση για την Προοδευτική Συμμαχία στο Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου, το οποίο αν και Σάββατο βράδυ ήταν γεμάτο, επιτρέποντας στον πρωθυπουργό να στείλει μηνύματα μαζικότητας κι ενότητας προς πάσα κατεύθυνση.
«Σήμερα δίνεται την πιο δυναμική
απάντηση, σήμερα είστε η πιο αληθινή δημοσκόπηση» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του, απευθυνόμενος στο ακροατήριο.
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του - η οποία διήρκεσε περί τη μία ώρα - επέλεξε ως βασικό του αντίπαλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, επιχειρώντας να υπογραμμίσει τους δύο πόλους του πολιτικού συστήματος. Ως εκ τούτου απουσίασε κάθε αναφορά στο Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας μάλλον αγνόησε επιδεικτικά προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι δεν είναι υπολογίσιμο μέγεθος, ενώ απέφυγε να απευθύνει και κάλεσμα συμπόρευσης.
Ταυτόχρονα, έριξε γέφυρες σε κόσμο του ΠΑΣΟΚ παραλληλίζοντας το κοινωνικό ρεύμα που ανέδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 με εκείνο που γέννησε την «πολιτική αλλαγή» της πρώτης περιόδου του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του ’80.

«Για μια νέα τετραετία»

«Η προοδευτική συμμαχία θα συνεχίσει την μεγάλη προσπάθεια για μια προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου για την επόμενη τετραετία» τόνισε. «Σήμερα συναντιόμαστε δημοκρατικοί πολίτες από όλες τις γενιές από τη γενιά της Αντίστασης, του 114, του Πολυτεχνείου, τους δημοκρατικούς αγώνες στη μεταπολίτευση, μέχρι τους αγώνες κατά των μνημονίων».
«Κάθε γενιά και κάθε ξεχωριστό ρυάκι αγώνα και διεκδίκησης για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή, ενώνεται σήμερα εδώ, σε ένα μεγάλο ποτάμι σε ένα πλατύ κοινωνικό ρεύμα», όπως αυτά «που πρωταγωνίστησαν στις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές στη διαδρομή της ιστορίας μας. Έτσι γεννήθηκε η μεγάλη πολιτική αλλαγή της δεκαετίας του ’80. Έτσι ακριβώς, συνέβη και πριν τέσσερα χρόνια, το 2015».
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πώς ή ένωση αυτή των προοδευτικών δυνάμεων συμβαίνει σε μια συγκυρία που έχουν προηγηθεί δύο ιστορικής σημασίας γεγονότα, η έξοδος από τα μνημόνια χάρη σε μι αριστερή κυβέρνηση και η επίλυση του Μακεδονικού με την Συμφωνία των Πρεσπών. Τα γεγονότα αυτά, έθεσαν νέες προτεραιότητες αναδιατάσσοντας το πολιτικό σκηνικό.

«Μητσοτάκης σε ακροδεξιό παροξυσμό»
Στον αντίποδα των προοδευτικών δυνάμεων και της προσπάθειας να ορθώσουν κοινό μέτωπο στο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά τοποθέτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σημερινή ΝΔ αλλά και τις ευρωπαϊκές της συγγένειες, καθώς για μια ακόμη φορά ταύτισε τον αρχηγό της ΝΔ με πρόσωπα όπως ο Βέμπερ, η Λεπέν, ο Σαλβίνι και ο Όρμπαν.
Καταφέρθηκε κατά όσων στην Ευρώπη φορούν «τον αντισυστημικό μανδύα» αλλά στην πράξη στρέφονται κατά των προσφύγων και των εργαζομένων. Πρόκειται είπε, για πολιτικούς απατεώνες, δημαγωγούς, ακραίους, λαικιστές που πολιτεύονται με fake news
Ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος στο Βέμπερ, είπε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας στη συνέχεια τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται εδώ και καιρό «σε διαρκή ακροδεξιό παροξυσμό» και ότι μετέτρεψε ένα κόμμα της κεντροδεξιάς, με σημαντική συμβολή στην ευρωπαϊκή πορεία του τόπου, «σε ένα υβρίδιο επιθετικού νεοφιλελευθερισμού και άκρατου εθνικισμού, που πολιτεύεται μονάχα με ψέματα,fake news, λάσπη» με τη συνδρομή των εκδοτικών και επιχειρηματικών ομίλων που στηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη.

Προσκλητήριο στους 17άρηδες

Ο πρωθυπουργός, προς το κλείσιμο της ομιλίας του επέλεξε να κάνει μια ιδιαίτερη αναφορά, απευθύνθηκε στους 17άρηδες που για πρώτη φορά αποκτούν δικαίωμα ψήφου χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ. Τους προέτρεψε σε συμμετοχή στις προσεχείς κάλπες λέγοντας πώς πρέπει να αξιοποιήσουν το δικαίωμα ψήφου που κρατούν στα χέρια τους και να μην κάνουν την χάρη σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την απουσία τους από την κάλπη ώστε να μιλά εξ ονόματός τους την επόμενη μέρα.
Τέλος κάλεσε τις δυνάμεις της Προοδευτικής Συμμαχίας να οργανώσουν την παρουσία τους σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα ώστε να κάνουν πράξη τη νίκη στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές και να δώσουν τη δυνατότητα για την προοδευτική διακυβέρνηση της νέας τετραετίας.
- πηγή: topontiki